Aktive Lokalsamfunn

søndag 19. januar 2020

Madsebakken SFO 20.01.2020 Magnus 3IDA


Navn: Magnus Sæther Rudrud
Dato: 20.01.2019
Sted: Madsebakken SFO
Målgruppe: 2. klasse
Målgruppa mi er 2. ogved madsebakken barneskole. Ettersom de ikke er eldre enn 6-7 år, så er det viktigste å ha det gøy, samt øve på de grunnleggende bevegelsene.

Varighet: 45 minutter
Hovedmål: Ha det morsomt med leik, øve på de grunnleggende ferdighetene gjennom løping, og påvirke utøverens utholdenhet
Ferdighetsmål: Gi mestring innenfor de forskjellige lekene.
Kunnskapsmål: Lære nye leker eller utvikle de om de allerede kan de fra før.
Holdningsmål: Høre på hva jeg sier, og de beskjedene jeg har gitt.
Oppvarming
10 minutter
Stivheks
Da alle barna kommer på forskjellige tidspunkt, velger jeg å kjøre stivheks som oppvarming. Fordelen med dette, er at det er en lek som lett gjenkjennes, samtidig som det er veldig lett å hoppe inn i leken underveis.
Ved oppvarming skjer følgende:
Man øker prestasjonsevnen.
Man øker lysten til å trene og/eller konkurrere.
Det forebygger skader.

Oppvarming har også flere andre effekter, som f.eks. forebygging av melkesyre. Dette skjer pga. at kroppen etter oppvarming klarer å overføre oksygen fortere fra blodet til muskelcellene. Konsentrasjonen blir som oftest også økt.

Blod og vevsvæske flyter lettere.
Nerveimpulsene går raskere.
Konsentrasjonsevnen øker.

(Hentet fra side 15 i Treningslæreboka)
Vise og forklare
Hoveddel
25 minutter

10 minutter

2 minutter drikkepause

13 minutter


Intervaller i form av stafettHaien kommer


Legger masse vester og kjegler ut på banen. Målet er å samle så mange som mulig. Man kan kun ta med 1 om gangen. Deretter deler jeg opp barna i grupper på 3-4 stk. Barna løper 1 og 1, og veksler der jeg setter startstreken. Leken er over når det har gått 4 minutter eller alle vestene er tatt. 2 minutter drikkepause mellom hver runde. 2 runder i alt

Deler opp i 4 grupper, disse får et fiskenavn hver. Disse plasseres i hvert sitt hjørne. I midten har vi 2-3 haier som skal ta de andre. Blir man tatt er blir man til hai. Fiskene kommer ut for å løpe når jeg roper fiskenavnet deres. Haiene kommer kun når jeg roper haien kommer. Når jeg roper haien kommer, så må barnene løpe tilbake til hjørnet sitt før de blir tatt.


Ettersom dette er en økt med høyt fokus på utholdenhet, synes jeg denne leken er bra. Den bidrar til at man må løpe forskjellige distanser, ettersom vestene ligger lenger og lenger unna. Samtidig får man litt pause mellom hvert drag, noe som er gunstig for barn. Barn leker i intervaller, og derfor er det fint med litt pause. Det vil bli mye løping ettersom de bare er 3-4 per lag, og mange vil nok få opp konkurranse instinktet og gi på.
For barn er det dessuten veldig viktig å øve på de grunnleggende øvelsene. En av disse er løping, derfor vil begge øvelsene i denne økta være midt i blinken ift. Dette.

Barn leker i intervaller, de leker for fullt, så må de ha en liten pause for å ta seg opp igjen. Derfor er det viktig med pauser gjennom økta, slik at de kan gi fullt og ha det like gøy gjennom hele økta.Her blir det også mye konkurranse, og jeg tror barna kanskje vil synes at denne leken er litt morsommere enn den forrige. På den måten bidrar haien kommer som siste øvelse til at barna drar fra timen med et smil om munnen, noe som er ekstremt viktig for meg. Jeg håper også de blir slitne, ettersom målet med økta er å påvirke deres utholdenhet.


Vise og forklare

Vise og forklare
Avslutning 5 minutter
Samle barna
Spørre hvordan økta var. Ble dere slitne? Ønsker til neste gang?
Takk for i dag!

2 kommentarer:

  1. Denne økta var 10/10. Hadde 100% kontroll over barna, de hørte nøye etter og hadde full respekt som meg som trener. Vi fikk gjennomført alle øvelsene til riktig tid. Det virket også som de likte den nye øvelsen min kjempe godt, og godt var det at denne ble jevn. Veldig fornøyd med hvordan jeg utførte økta i dag, synes jeg selv hadde god kontroll på hvordan alt skulle gjennomføres. Tok enda mer ansvar i dag, og sa godt i fra når jeg synes noen gjorde noe de ikke skulle, noe som igjen førte til at alle hørte bedre på meg. Tror jeg fikk satt meg i respekt hos den nye gruppa jeg har fått etter ferien.

    SvarSlett
  2. Meget god plan. Har reflektert i etterkant av økta

    SvarSlett