Aktive Lokalsamfunn

mandag 13. januar 2020


Øktplan Rød gruppe uke 2
Treningsmetoden: Teknikktrening skate
Tid: 1t og 15min
Sted: Heistadmoen skistadion
Intensitet: lav
Utstyr: Skøyte ski og staver
Mål: Påvirke utøverens teknikk, spesielt dobbeldansTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
25-30 min
Oppvarming:
Rolig gåing på ski
Forklare og apemetoden ametoden

Da det er litt spredt ferdighets nivå på gruppa, og ulik motivasjon blant utøverne, så får gruppa kun beskjed om at de skal gå 1-3 runder i rulleskiløypa, og at vi skal møtes om 25min på avtalt møtested. Utøverne er såpass gamle at de må kunne begynne å ta litt ansvar selv på trening. Utøverne er individuelle, og ikke alle kan utføre oppvarming i samme tempo. Jeg går med de raskeste rundt og hjelper litt til med å passe tiden og holde tempo nede på de ivrigste.
Samler gruppa mot slutten av oppvarming for info om hoveddel.

For å gjøre kroppen klar, øke prestasjonsevne, motivasjon, kroppstemperatur, blodgjennomstrømming, aktivere nervesystemet mer, blir mer koordinert og redusere risiko for skader.


35min
Hoveddel:

Rolig gåing med fokus på teknikk
Spesielt dobbeldans.
Forklare og vise metoden

Utøverne skal på denne økten trene på teknikk der hovedfokus vil være på dobbeltdans. Hvis vi rekker, vil jeg se litt på enkeltdansen deres også.

Jeg sender utøverne ut til å gå en kortere runde, der jeg plukker utøverne ut en og en, og tar litt gjennomgang på teknikk. På den måten får alle utøverne individuell tilbakemelding, og egne arbeidsoppgaver de skal jobbe med.
Teknikk er definert med hvordan utøverens løser en gitt arbeidsoppgave. Teknikk er viktig i langrenn for en bedre arbeidsøkonomi.
10 min
Avslutning:
Rolig ned gåing i sløyfa
Forklare metoden
Rolig ned gåing etter teknikk gjennomgang, før endt økt.
Nedgåing er viktig for å frakte bort eventuelle slagstoffer, og starte restitusjonsprosessen fortere. Det gjør at du vil være raskere klar til neste økt. Er også med på å forebygge stivhet i muskulatur.

1 kommentar:

  1. god start på nytt år. Utøverne virket friske og klare for mer trening

    SvarSlett