Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 28. januar 2020


Øktplan Rød gruppe uke 5
Treningsmetoden: Teknikktrening skate
Tid: 1t og 20min
Sted: Heistadmoen skistadion
Intensitet: lav
Utstyr: Skøyte ski og staver
Mål: Påvirke utøverens teknikk, spesielt padling


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
25-30 min
Oppvarming:
Rolig gåing på ski
Forklare og apemetoden ametoden

Da det er litt spredt ferdighets nivå på gruppa, og ulik motivasjon blant utøverne, så får gruppa kun beskjed om at de skal gå 1-3 runder i rulleskiløypa, og at vi skal møtes om 25min på avtalt møtested. Utøverne er såpass gamle at de må kunne begynne å ta litt ansvar selv på trening. Utøverne er individuelle, og ikke alle kan utføre oppvarming i samme tempo. Jeg går med de raskeste rundt og hjelper litt til med å passe tiden og holde tempo nede på de ivrigste.
Samler gruppa mot slutten av oppvarming for info om hoveddel.

For å gjøre kroppen klar, øke prestasjonsevne, motivasjon, kroppstemperatur, blodgjennomstrømming, aktivere nervesystemet mer, blir mer koordinert og redusere risiko for skader.


35min
Hoveddel:

Rolig gåing med fokus på teknikk
Spesielt padling.
+
Hurtighet
3drag
Forklare og vise metoden

Utøverne skal på denne økten trene på teknikk der hovedfokus vil være på padling.

Jeg forklarer og viser utøverne padling. Og ber de herme etter meg. Da følger jeg med på teknikken deres. Hovedfokuset skal være at vi jobber med beina, og like mye med hvert bein. Vil gi dem noen ekstra oppgaver etter hvert som jeg ser det trengs. For eksempel flytte blikket opp, stabil overkropp og frekvens.

Avslutter med hurtighet. Først et drag der de skal bruke det de har lært om padling. Så sklir vi ned på stadion der vi avslutter med stafett rundt på stadion. Halve stadion per etappe, også kjører vi to stafetter.
Teknikk er definert med hvordan utøverens løser en gitt arbeidsoppgave. Teknikk er viktig i langrenn for en bedre arbeidsøkonomi.
15 min
Avslutning:
Rolig ned gåing i sløyfa
Forklare metoden
Rolig ned gåing etter teknikk gjennomgang, før endt økt.
Nedgåing er viktig for å frakte bort eventuelle slagstoffer, og starte restitusjonsprosessen fortere. Det gjør at du vil være raskere klar til neste økt. Er også med på å forebygge stivhet i muskulatur.


1 kommentar:

  1. Noen nye jenter på gruppa som hadde hørt om en ny, ung og lovende trener som var starta i Skrim. God stemning i gruppa ikveld, og en litt lettere økt

    SvarSlett