Aktive Lokalsamfunn

søndag 12. januar 2020

SFO 12.01.2020 Magnus Madsebakken SFO


Navn: Magnus Sæther Rudrud
Dato: 12.01.2019
Sted: Madsebakken SFO
Målgruppe: 2. og 3. klasse
Målgruppa mi er 2. og 3.klasse ved madsebakken barneskole. Ettersom de ikke er eldre enn 6-8 år, så er det viktigste å ha det gøy, samt øve på de grunnleggende bevegelsene.

I dag skal barna få styre litt selv. Det er noen øvelser de har spurt mye om å få ha, så da kjøres de i dag (kjeglekrangel).

Varighet: 45 minutter
Hovedmål: Ha det morsomt med leik, øve på de grunnleggende ferdighetene gjennom løping og kasting av ball. Innslag av øye-hånd og reaksjon.
Ferdighetsmål: Gi mestring innenfor de forskjellige lekene.
Kunnskapsmål: Lære nye leker eller utvikle de om de allerede kan de fra før.
Holdningsmål: Høre på hva jeg sier, og de beskjedene jeg har gitt.
Oppvarming
10 minutter
Stivheks
Da alle barna kommer på forskjellige tidspunkt, velger jeg å kjøre stivheks som oppvarming. Fordelen med dette, er at det er en lek som lett gjenkjennes, samtidig som det er veldig lett å hoppe inn i leken underveis.
Ved oppvarming skjer følgende:
Man øker prestasjonsevnen.
Man øker lysten til å trene og/eller konkurrere.
Det forebygger skader.

Oppvarming har også flere andre effekter, som f.eks. forebygging av melkesyre. Dette skjer pga. at kroppen etter oppvarming klarer å overføre oksygen fortere fra blodet til muskelcellene. Konsentrasjonen blir som oftest også økt.

Blod og vevsvæske flyter lettere.
Nerveimpulsene går raskere.
Konsentrasjonsevnen øker.

(Hentet fra side 15 i Treningslæreboka)
Hoveddel
25 minutter

13 minutter
2 minutter drikkepause

10 minutterKjeglekrangelStikkballHer deler man opp i to lag, et på hver banehalvdel. De skal ha kjegler på en av de bakerste linjene. Målet med leken er å velte motstanderens kjegler.
Avgrensing skjer ved hjelp av kjegler, hallen avgrenses etter størrelse og antall deltakere.
2-3 baller.
Blir man skutt, setter man seg på siden, til den man ble skutt av blir skutt.


Gjennom kjeglekrangel vil man få øvd godt på presisjon. Samtidig får man øvd mye på blant annet krafttilpasning, da man må kaste langt og presist samtidig.Barn leker i intervaller, de leker for fullt, så må de ha en liten pause for å ta seg opp igjen. Derfor er det viktig med pauser gjennom økta, slik at de kan gi fullt og ha det like gøy gjennom hele økta.En av ferdighetene det er viktig for barn å trene på, er øye-hånd. Dessuten må de lære å kaste ball. Gjennom stikkball legger jeg opp til mer egen læring, da man må finne ut hvordan man mest effektivt kaster ballen, slik at man treffer målet. Det som er fint med stikkball, er at om man blir skutt, så får man litt pause, det henger igjen sammen med at barn leker i intervaller, og de vil få en liten pust i bakken.

Avslutning
5 minutter
Samle barna. Snakke litt om økta, var det gøy? Takke for i dag.
3 kommentarer:

  1. Viser seg at 2. og 3. klasse har byttet, dermed har jeg fått en helt ny gruppe med barn. Dette har ført til at det er mange nye navn å lære. Jeg føler jeg har kommet godt i gang, men har en liten vei å gå her. Det at jeg ikke kan alle navnene fører til at det kan være litt vanskelig å holde kontroll på de. Av den grunn tenker jeg å fokusere ekstremt mye på å lære navn neste gang. ikke nødvendigvis gjennom noen av lekene, men ved at jeg kommenterer og roser det barna gjør gjennom navnebruk. Økta gikk i seg selv helt greit, noe tull ble det, men dette gikk fint, da barna hørte etter.

    SvarSlett
  2. Gode refleksjoner i etterkant av økta

    SvarSlett