Aktive Lokalsamfunn

søndag 5. januar 2020

Øktplan 06.01.2020 Magnus Madsebakken SFO


Navn: Magnus Sæther Rudrud
Dato: 06.01.2019
Sted: Madsebakken SFO
Målgruppe: 2. og 3. klasse
Målgruppa mi er 2. og 3.klasse ved madsebakken barneskole. Ettersom de ikke er eldre enn 6-8 år, så er det viktigste å ha det gøy, samt øve på de grunnleggende bevegelsene.

Varighet: 45 minutter
Hovedmål: Ha det morsomt med leik, øve på de grunnleggende ferdighetene gjennom løping og kasting av ball. Innslag av øye-hånd og reaksjon.
Ferdighetsmål: Gi mestring innenfor de forskjellige lekene.
Kunnskapsmål: Lære nye leker eller utvikle de om de allerede kan de fra før.
Holdningsmål: Høre på hva jeg sier, og de beskjedene jeg har gitt.
Oppvarming
10 minutter
Lenke sisten

vise og forklare
2-4 stk starter å ha den, de skal holde hender. De må samarbeide om å ta de andre. Om man blir tatt, blir man en del av lenka.
Dette er en lek med mye løping, noe som får opp blodpumpa. Den er dessuten begrenset, ettersom man ikke kan løpe 100%, fordi alle har forskjellig tempo og man må samarbeide underveis.

Ved oppvarming skjer følgende:
Man øker prestasjonsevnen.
Man øker lysten til å trene og/eller konkurrere.
Det forebygger skader.

Oppvarming har også flere andre effekter, som f.eks. forebygging av melkesyre. Dette skjer pga. at kroppen etter oppvarming klarer å overføre oksygen fortere fra blodet til muskelcellene. Konsentrasjonen blir som oftest også økt.

Blod og vevsvæske flyter lettere.
Nerveimpulsene går raskere.
Konsentrasjonsevnen øker.

(Hentet fra side 15 i Treningslæreboka)
Hoveddel
25 minutter

13 minutter
2 minutter drikkepause
10 minutterKanonball

vise og forklareStikkball

vise og forklareBanen settes opp over gymsalen, slik det er vist på bildet, med to benker på midten og 1 benk på hver kort side.
3-5 baller.

Avgrensing skjer ved hjelp av kjegler, hallen avgrenses etter størrelse og antall deltakere.
2-3 baller.
Blir man skutt, setter man seg på siden, til den man ble skutt av blir skutt.Gjennom kanonball får man flere fokusområder, dermed mer å tenke på. Man må passe på at man ikke blir skutt bakenifra eller forfra.

Barn leker i intervaller, de leker for fullt, så må de ha en liten pause for å ta seg opp igjen. Derfor er det viktig med pauser gjennom økta, slik at de kan gi fullt og ha det like gøy gjennom hele økta.

En av ferdighetene det er viktig for barn å trene på, er øye-hånd. Dessuten må de lære å kaste ball. Gjennom stikkball legger jeg opp til mer egen læring, da man må finne ut hvordan man mest effektivt kaster ballen, slik at man treffer målet. Det som er fint med stikkball, er at om man blir skutt, så får man litt pause, det henger igjen sammen med at barn leker i intervaller, og de vil få en liten pust i bakken.

Avslutning
5 minutter
Samle barna. Snakke litt om økta, var det gøy? Takke for i dag.2 kommentarer:

  1. Økta gikk veldig bra. Ungene hørte etter på hva jeg sa. Følte jeg hadde bedre kontroll i dag enn før jul. Det ble lite grining og krangling i dag, så jeg vil si økta var vellykket.

    SvarSlett
  2. Bra plan. Har reflektert i etterkant.

    SvarSlett