Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. november 2016

IL Bever’n – miljøsamling

Mål: Fremme de koordinative egenskapene, balanse, øye-hand/ øye- fot- koordinasjon, og utholdehetestrening gjennom lekaktiviteter.

Ferdighetsmål: Utøverne skal mestre ulike lekaktiviteter.
Kunnskapsmål: Vi skal lære flere nye leker i dag, lekene utfordrer koordinasjonen.
Holdningsmål: Jeg forventer at utøverne stiller uthvilte til en ny økt.
Sosiale mål: Vi skal være sammen to og to mye av treningen, noe som er med på å skape bånd.

Info: Vi møter i Geilohallen kl. 16.00 til lek og moro. Økta varer i en time. Ta med innesko og vann.

Utstyr: Tjukkas, matter, benker, hoppetau, rokkeringer, klatretau, ribbevegg, springbrett, BOSUballer, kjegler.Kilder: tøyningsøvelsene er hentet fra exorlive.com 
Hva
Tid
Hvordan
Hvorfor
Metode
Oppvarming
Generell del:
·   Balanseklapp
4 min
Barna går sammen to og to, og steller seg på et ben med ansiktene mot hverandre. Deretter skal de slå å håndflatene til motstanderen, og prøve å slå han/ hun ut av balanse. Etter 1 min bytter vi ben. Bytt ben slik at de får prøvd å stå på samme benet to ganger, pr. ben.
(Gjelder hele oppvarmingen)
·     Øke motivasjonen
·     Øke prestasjonsevnen
·     Forebygge skader
·     Øke motivasjonen og lysten til å trene


Vis og forklar
Spesiell del:
·   Stiv heks
11 min
Vi skal ha stiv heks med en liten vri! Innenfor samme området som leken i G-del. Personen som blir tatt må stå på ette ben. Istedenfor å krabbe under bena til hverandre, skal «befrieren» løpe bort til den som er tatt og hinke en runde rundt personen. Når befrieren har hinket rundt er den andre fri igjen og leken fortsetter.
Husk å bytte «heksa» 5-7 ganger.
Vis og forklar
Hoveddel
·   Superhøna og egget
·   Tarzansisten/ apparatsisten
40 min
Superhøna og egget (15 min): Leken går ut på at du starter som et egg og skal bli en superhøne.
Alle starter som egg innenfor et avgrenset område, hvor eggene hopper rundt og roper «egg, egg, egg, egg!» når et egg treffer et annet skal de ta stein/ skaks/ papir og vinneren blir en kylling. Kyllingen sier «pip, pip, pip, pip!» og kan kun ta stein/ saks/ papir med andre kyllinger. Når en kylling vinner over en annen blir vinneren en høne, og taperen går tilbake til egg. Høner roper «klokk, klokk, klokk, klokk!» og tar stein/ skaks/ papir med kun andre høner, vinneren av hønene blir superhøner, og taperen blir kylling. Superhøna løper rundt det avmerkede området og proper «papá, papá, papá!». (Se tegning for hvordan man skal være (fysisk) i de forskjellige fasene.) Når man har vært superhøne får man et poeng, og blir ett egg igjen. Om å gjøre å smale flest poeng i en gitt tid, deretter tell opp hvem som har flest, og ta leken tre ganger totalt.


Tarzansisten (25 min): Sett ut masse utstyr i en sal, slik at det kan bli en hinderløype, og ha sisten i denne løypa. Bytt på med at de som blir tatt skal ta forskjellige styrkeøvelser, eller sitte en gitt tid i et fengsel før de kan være med igjen. Hvis man tråkker utenfor apparatene må man også «straffes» med øvelser eller soning i fengselet. Bytt på hvem som har den jevnlig.

Vi har koordinasjons- og utholdenhetstrening gjennom lekaktiviteter for å gjøre treningen mer spennende og variert.
Vis og forklar
Avslutning
Diverse aktive uttøyningsøvelser
·   Squat strech
·   Dynamisk pigeon
5 min
·     Stå med føttene i skulderbreddes avstand. Bøy overkroppen frem og ta hendene mot bakken. Ta tak i tærne og dra kroppen ned i huksittende med armene på innsiden av knærne. Hold rundt tærne og skyv hoftene opp mot taket. Senk setet kontrollert ned mot huksittende og gjenta prosedyren i en dynamisk bevegelse. Forsøk å holde ryggen så nøytral som mulig i bunnposisjon.
·     Stå med stor avstand mellom benene. Sitt ned over den ene hælen, mens den andre foten forblir strak. Hold ryggen rak og press kneet utover. I bunnposisjon kan tærne roteres mot taket for å komme enda dypere ned i posisjonen.
·     Start i en utfallsposisjon med føttene. Plasser den ene hånden på innsiden, og den andre på utsiden av den fremste foten. Kontroller kneet på den fremste foten mens kneet senkes ned til bakken. Den andre foten holdes strak. Forsøk å skyve kroppen tilbake til utfallsposisjonen med minst mulig bruk av armene. 
Vi bruker aktive tøyningsmetoder for å konstant være i bevegelse, slik at tøyningen blir litt mer morsom.
Apemetoden
Total tid:
60 min

1 kommentar:

  1. Innetreningen i dag gikk skikkelig bra. De likte øvelsesutvalget godt, spesielt superhøna og egget. Dette er øvelser jeg vil bruke i trening senere.

    SvarSlett