Aktive Lokalsamfunn

onsdag 9. november 2016

øktplan for SFO, ramyr skole 09.11

ØKTPLAN – FORBEDRE BASISFERDIGHETER GJENNOM LEIK


denne planen er laget for aldersgruppen 6-8 år. 
NAVN: Eline Andresen Grønboengen
HOLDINGSMÅL: bli kjent og øke motivasjon for barna
FERDIGHETSMÅL: forbedre basisferdigheter gjennom leik
KUNNSKAPSLEKER: samarbeid
STED: Raumyr skole 
DATO/TID: 09.11.2016/14.00-15.00
UTSTYR:kortTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
5 min
Oppvarming
dosisten
Lignende konsept som Stiv heks. Ett/flere barn har den, når noen blir tatt må de sitte på kne med den ene armen opp. For å bli fridd på et barn som ikke har blitt tatt sitte på kneet og ra i «spaken» (armen) for å fri den andre.
Musklene og senene blir smidigere av å varmes opp. Kroppen rekker å forberede seg til aktivitet som følger. Kroppen kan utføre større bevegelsesutslag slik at teknikken blir bedre og reduserer risiko for skader. Oppvarming skjerper sansene. Nerveimpulser og beskjeder fra hjernen til muskulatur går raskere. reagerer og oppfatter fortere, beveger seg hurtigere.  temperaturen stiger, Blod og vevsvæske flyter lettere. Oksygen og næringsstoffer transporteres raskere gjennom blodbanen og ut til muskulaturen.
Vise og forklare
5 min
Haien kommer
1 barn i midten av banen, dele de andre så det går opp i 4 hjørner. Hvert hjørne får et navn (sjødyr etc). barnet i midten sier en og en gruppe som han/hun vil. Når jeg sier «haien kommer» skal alle «fiskene» løpe til hjørnene sine.

Vise og forklare
10 min
Hoveddel
lenke
Ett barn har den, den han/hun tar skal holde hender og får den til å kunne ta noen andre. De andre i lenka må være med for å kunne ta noen.

Vise og forklare
10 min
Barna deles opp i lag på 3-4. jeg sier hva de skal lage av figurer med hjelp av samarbeid.

Vise og forklare25 min
kortleik
Deler barna opp i hvert hjørne. De får et tegn (kløver etc) som de skal samle på. En og en fra hver gruppe løper inn mot midten hvor alle kortene ligger med tegnene ned. Man kan bare snu et og et kort hver runde. Bare et barn fra hvert hjørne kan løpe om gangen og de må touche hverandre før de løper.


1 kommentar:

  1. Doleiken er populær, tydeligvis - fint å ha med noe kjent hver gang.
    Nye opplegg på resten av timen - bra.
    Savner refleksjon.

    SvarSlett