Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. november 2016

IL Bever’n – trening 08.11.2016

Mål: Utøve riktig tyngdeoverføring, og fokusere på den koordinative egenskapen: reaksjonsevnen, gjennom lekaktivitet.

Ferdighetsmål: Utøverne skal gjennom diverse øvelser trene på reaksjonsevnen.
Kunnskapsmål: Vi skal lære om korrekt tyngdeoverføring.
Holdningsmål: Jeg forventer at utøverne stiller med riktig utstyr.
Sosiale mål: Vi skal være sammen i en gruppe på hele treningen, og å lære alle navna er tema i en lek.

Info: Vi skal trene klassisk ski. Oppmøte utenfor beverlokalet, kl.18.00. Husk å kle dere etter været, og smør etter snøforhold og temperatur. Husk drikke og skiftetøy. Regner med at vi er ca. 18 stykker på treningen, i alderen 8-10 år. Varighet beregnet til 75 min.  


Utstyr: Klassiskski og staver, kjegler, softball
 
Hva
Tid
Hvordan
Hvorfor
Metode
Oppvarming
G-del
·   Rolig gange
10 min
Gå en runde på stadion og se etter et bra sted å være. Regner med at vi kommer til å være inne på stadion, men trenger også et sted vi kan ha sistenleken i hoveddelen.
(Gjelder hele oppvarmingen)
·     Øke motivasjonen
·     Øke prestasjonsevnen
·     Forebygge skader
·     Øke motivasjonen og lysten til å trene
 Vis – apemetoden
S-del
·   Gange uten staver

10 min
Vi lager oss et spor inne på stadion og går rundt der uten staver. Vi går på en rekke og tenker litt på tyngdeoverføring.
Oppgavestyrt
Hoveddel
·   Haien kommer
·   Sisten 

45 min
Haien kommer (15 min): fire hjørner og to per lag, en hai. Lagene velger et fiskeslag, og haien roper når de forskjellige lagene skal ut og gå rundt haien. Når «haien kommer!» skal man så fort som mulig komme seg hjem igjen til basene sin, uten å bli tatt av haien. De som blir tatt blir haier de og. 

Sisten (30 min): i starten skal vi tråkke opp en løype lik som den på bilde, i løssnø. Grunnen til at det skal være løssnø er at man bare kan gå i de opptråkkede løypene når i skal ha sisten. Når løypa er tråkket opp skal man gjenta reglene: Det er en som har den, og den som blir tatt har den etterpå. Det er ikke lov å lage nye løyper underveis.
Utøve riktig tyngdeoverføring, og fokusere på den koordinative egenskapen: reaksjonsevnen, gjennom lekaktivitet.
Vis og forklar
Avslutning
·   Kanonball 
15 min
Vi bruker til slutt 20 min på kanonball. Her deles gruppa inn i to lag, med en «konge» på hvert lag. Når du blir skutt av en motstander må du gå til kongen, og derfra kan du skyte deg inn på banen igjen. Etter 10 minutter tar vi en liten pause, deretter øker vi avstanden på banen med fire meter i lengden.
(Det røde er kongens område.)
Vi har kanonball for å avslutte med en lek gruppa liker veldig godt. Dette er med på å motivere mange utøvere til å komme på neste trening.
Oppgavestyrt 
Total tid:
75 min

1 kommentar:

  1. Treningen gikk etter planen i dag. Fikk tilbakemeldinger om at det ble mye stilleståing, noe jeg ikke er helt enig i. Jeg mener gruppa hadde et godt driv hele økta. Gruppa motiveres godt til å komme på neste trening ved at vi har en liten oppsummering på slutten av økta i tillegg.

    SvarSlett