Aktive Lokalsamfunn

fredag 5. november 2021

Øktplan uke 44, Cheerdance

Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

15 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

Dansesisten med stikkball, 10 min

-       Kun tre skritt med ballen

-       blir man tatt må man utføre en dansebevegelse

-       For å bli satt fri må noen andre gjøre dansebevegelsen med deg

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

Dansesisten med stikkball syntes utøverne er en veldig gøy samtidig som de blir varme. De får også utfordret seg til å finne på dansetrinn selv. 

1,5 time

Hoveddel

-       Lære bort to firer overganger, 20 min

-       gå nøye gjennom siste delen av dansen, 25 min

-       gå gjennom footwork og pirke på småfeil, 25 min

-       Drikkepause, 2 min

-       Bootcamp styrke på hele overkroppen, 3 runder, 15 min

- 4 stasjoner

- 45 x 15 sekunder

Høye kneløft på tjukkas, hoppetau, burpees og planke

-       Drikkepause 2 min

-       Kjøre rutina fullt, 15 min

 

Jeg skal lære bort to firere med overgang til ny plassering. 

Gå nøye gjennom hver eneste bevegelse i både slutten av dansen og footwork delen fordi det er de delene av rutina som ser mest usynkron ut. 

Styrke velger jeg å ta før vi skal kjøre rutina fullt fordi utøverne skal øve på å pushe seg selv gjennom rutina selvom de er litt slitne. Jeg valgte øvelser som gir litt høy puls. På slutten kjøres rutina fullt ca 5 ganger hvor uttrykk og sterke bevegelser er fokuset. 

15 min

Avslutning 

-       Drikkepause 2 min

-       Avslutter med bevegelighetsdans 10 min

På slutten har jeg en slags dans med ulike øvelser som jobber med bevegelighet på mange ulike deler av kroppen. Det er både yogaøvelser, tøyeøvelser og avslapningsøvelser. Denne utføres to ganger. 

 

1 kommentar:

  1. En god øktplan, Andrea. Men igjen, husk mål for økta - dette er viktig. Ellers er det vanskelig å se om øvelsene i planen henger sammen med målet for økta. Husk også refleksjonsnotat i etterkant av økta.

    SvarSlett