Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 23. november 2021

Økt 7, uke 47, allidrett kif/skrim

 

Hovedtrener: William

Hjelpetrener: Jane amalie

Dato: 24.11.2021

Sted: Raumyrhallen

Tid: 60 minutter

Tema: Trene på grunnleggende lagspill/samarbeid for å etablere samarbeid med andre.

Utstyr: Benk, softballer og fotball

 

Mål for økta: Barna skal trene på grunnleggende lagspills aktiviteter for å forstå viktigheten av å jobbe sammen. Merknad: barna skal deles inn i to grupper for å få øvelse i lagspillsaktiviteteter med færre involvert.

 

Hva

Hvordan

Hvorfor

Innledning

Opprop

 

 

Hermegåsa

 

 

 

 

  • Kontrollerer at alle er der, skriver ned hvem som ikke har møtt opp.

 

 

  • Jeg (vi) starter med å løpe rundt i salen der barna skal herme etter de bevegelsene vi gjør. Vi gjør dette noen runder før vi går videre.

 

 

 • Det å få barna til å gjennomføre organisert lek som sisten fungerer ikke så bra. Barna er veldig glad i hermegåsa og det er veldig effektivt på å få barna varme og klare for aktivitet, så da velger jeg å kjøre denne øvelsen.

 

Hoveddel

Starter med å dele barna i to grupper

 

Kanonball

 

 

 

 

 

 

fotball

 

 

Haien kommer

 

 

 

Lenke sisten

(hvis det er tid)

 

 • Deler barna  to grupper og deler hallen for å få separert gruppa litt, og slik at det blir mindre på hvert lag.

 

 • Setter opp benker i midten av den ene halvdelen av hallen og en benk på hver ende for å gjøre banen mindre. Det blir om å gjøre å skyte hele det andre laget for å vinne. Når man blir truffet må man løpe bak benken som er bak motstanderlaget, også må man skyte noen for å komme ut igjen. Dette vil bare foregå på den ene siden av hallen, mens den andre gruppa holder på med en annen aktivitet. Også byttes dette i god tid så begge gruppene får like mye tid på hver.

 

 • På den andre siden av hallen skal barna spille fotball. Her skal barna deles opp i to lag og spille mot hverandre. Barna kan bare bruke beina til å sparke ballen inn i mål.

 

 • Deler barna i fire forskjellige fisketyper, og har en hai i midten. Slipper fiskene ut en etter en mens de løper rundt haien. Roper at haien kan gå ut og ta fiskene. Fiskene må så prøve å komme seg til sitt hjem uten å bli tatt av haien, hvis man blir tatt av haien blir man en hai, sammen med de andre som ble tatt.
 • Barna starter med at en har den, når den personen tar noen skal de holde hender og danne en "lenke". Fortsetter til det er en igjen.

 

 

 • Dette gjør vi fordi barna har vært litt for bråkete og lite samarbeidsvillig. Vi merker at de egger hverandre opp og dette medfører at det blir mye kaos som ødelegger aktiviteten for alle. Derfor blir de delt opp slik at det blir lettere å ta tak i enkelt personene som tuller mest før de får med seg de andre.

 

 • Disse aktivitetene stimulerer øye/hånd kordinasjon, sammarbeidet til barna, reaksjonsevnen deres.

 

 •  øye/fot kordinasjon,  kordinansjon og sansing, samarbeid, sosiale egenskaper.

 

 • Aktivitetene gir mulighet til utforskning og eksperimentering og de stimulerer grovmotorikk og finmotorikk.

 

 • Barna lærer å samarbeide men også å takle konkurransesituasjoner, og det og mestre å ikke alltid vinne.

 

Avslutning

Sette oss i ring og prate om dagens økt.

 

Vi setter oss rundt i en ring og prater om hva barna syns var gøy, og muligens hvilke ønsker de har til for eksempel oppvarming eller hinderløype ideer.

 

Dette er for forsikre meg om at øktene vi har til nå har vært gøy for barna, og få tilbake noen ideer på hva de har lyst til å gjøre.

 

1 kommentar:

 1. økten gikk meget bra, ungene responderte mye bedre når de var færre i gruppene, hadde en liten episode med at noen av guttene ikke hørte så bra når de var på samme gruppe så til neste gang skal vi splitte opp gruppene med mer fokus på hvem som skal på samme gruppe.

  SvarSlett