Aktive Lokalsamfunn

onsdag 24. november 2021

Økt 6, Uke 47, IL Bevern skiskyting, Mari Øverby

Øktplan uke 47

Navn: Mari Øverby

Klasse: 3IDB

Idrett: Skiskyting

Gruppe: 10-12år

Varighet: 1time – 1,5time

Utstyr: kjegler, våpen

Dato for gjennomføring: 24. november 2021

Sted: Skytebanen i Bevergrenda


Periodemål: Forberede oss best mulig til sesongen, både fysisk og på standplass. 

Mål for økta: Påvirke utøvernes aerobe utholdenhet

Holdningsmål: Dele erfaringer og hjelpe hverandre

Ferdighetsmål: Komme igjennom intervallene samtidig vi har det gøy:)

Kunnskapsmål: Få kunnskap om nye måter å trene aerob utholdenhet på

Varighet

Hva (innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode / merknad

35min

 

 

25min

 

Oppvarming:

 

 

Innskyting

 

 

 

Først en løperunde for å få opp varmen, mens foreldrene lader våpnene.

 

Innskyting blir gjennomført på den måten at de skyter en serie på papp. Deretter løper alle sammen frem til blinkene for å se hvordan det gikk. Så stiller de som trenger å stille og så skyter alle en serie til. Så løper vi frem til blinkene en gang til. Om det blir nødvendig skyter de en serie til.

 

 

Når vi løper frem og ser på blinkene spør jeg alltid hva utøveren selv tenker å stille før jeg sier hva jeg tenker for at de skal kunne bli mest mulig selvstendige.

 

Oppvarming kan øke motivasjon, treningslyst og gjøre at man unngår skader.

 

Vis og forklar

30min

 

30min

Hoveddel:

 

Hardøkt komb

(Kombinasjon av en hard løperunde og skyting.

Hardkomb:

Jeg setter opp en runde i lysløypa som de skal løpe før de skyter. Runden skal være såpass lang at de bruker 3min på den. 3min x 5

 

Mellom hvert drag får de 2min pause.

 

Hardkomb:

For å påvirke utholdenheten, som er vesentlig i skiskyting, gjennomfører vi denne intervallen. Dette blir en hard økt med det er viktig at de kjenner på det å være sliten før sesongstart. Det er jo ikke farlig å være sliten og det er viktig å huske på.

Denne intervallene gjør også at de får øvd på å skyte med høy puls

Jeg vet at utøverne er veldig glade i stafett, men jeg velger å ikke ha det med denne økta for de kommer til å bli så slitene av intervallen.

 

Vis og forklar

 

10 til 15min

 

 

 

Avslutning:

 

Skytekonkurranse

 

2 Skytekonkurranser:

 -Alle står ett par meter bak matta si (på en linje). De skal skyte fem skudd når jeg sier «ild». Hvis de bommer må de ta 5 pushups per bom. Første som er ferdig vinner.

 -Alle legger seg ned på matta og i skytestilling. Når alle er klare til å skyte starter konkurransen. Jeg sier ulike skivenummer og når jeg sier deres skal de trekke av så fort som mulig. Målet er å treffe flest mulig blinker og klare å trekke av akkurat når jeg sier deres skivenummer

 

Skytekonkurransene:

Dette er en gøy måte for barna å avslutte treningen på. De får trent på å gjøre skytinga fort og jeg får se hva som de trener å trene mer på.

 

Den andre skytekonkurransen er en bra konsentrasjonsøvelse. De må ligge lenge og sikte på blinken.

 

 

 

Vis og forklar

 

 

 

 

1 kommentar:

  1. Økta gikk fint og jeg tror barna likte det, men jeg måtte justere en del på planen. Vi var så få på treningen at gjorde om intervallen til en stafett og så ble foreldrene med. jeg tror alle syntes det var gøy, det var iallefall det de sa.

    SvarSlett