Aktive Lokalsamfunn

torsdag 18. november 2021

 øktplan uke 46, cheerdance, Andrea 

mål: jobbe med mentale forberedelser før konkurransen og forberede utøverne.

Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

20 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

 

 

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

1,5 time

Hoveddel

-       Mental trening (lydfil) 10 min

Ligge i et mørkt rom, slappe av å lytte til lydfil

-       Stikkball, 5 min

-       Kjøre rutina fullt 5 ganger, 10 min

-       Teambuildning med pizza 

 Jeg velger å sette på en lydfil med noen som snakker om hvordan utøverne kan yte best og hvordan de kan håndtere ting som stress og nerver under konkurranse. 

 

Stikkball er en lek jentene liker veldig godt og er fin til å varme opp før de kjører fullt.

 

Kjører fullt 5 ganger med fokus på sterke bevegelser og pirking som er gjort. Dette er siste trening før konkurranse

 

På slutten har jeg og assistenten min kjøpt pizza så vi kan ha litt teambulding og avkobling på slutten. Her har vi muligheten til å bli kjent med utøverne på en annen måte enn bare treningsmessig. 

 

1 kommentar:

  1. økten gikk som planlagt, men byttet mentaltreningen til en slags avslutning istedenfor da jeg brukte mer tid på å kjøre rutina og fikset opp i feil i plasseringer og spaceing. til andre treninger fremover mot konkurranse kan jeg sette av litt mer tid til små pirk da jeg alltid bruker mer tid på dette enn jeg tror.

    SvarSlett