Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 16. november 2021

Økt 6, uke 46, Skrim fotball g 2013, Magnus Bjurstrøm

 

ØKTPLAN

Hva    

       Fotball

Hvor

Wennersborg skole

Hvem    

Gutter 2013

Når    

17.11.21

Utstyr  

Ball, kjegler, småmål, skumgummiball

Mål

Forberede pasningskvaliteten med fokus på innlæring av riktig pasningsteknikk

 

Tid

Hva - øvelser

Hvordan - organisering

Hvorfor

Metoder

 

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stikkball

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppvarming:

Cowboy og indianer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innenfor et avgrenset felt får deltakerne lov å kaste på hverandre med softball. Blir man truffet er man ute av spillet til den som traff deg blir truffet. Det er ikke lov å ta mer enn tre skritt med ball. Blir man truffen må man i tillegg til å vente ta 5 spensthopp, pushups eller situps.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indianeren skal føre ballen fra den ene siden til den andre, mens de har kontroll på ballen. Cowboyene skal prøve å skyte ballen slik at indianerne mister kontroll på ballen. Skjer dette blir de en del av cowboyene. Sistemann som er igjen av indianerne vinner. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du varmer opp, forebygger du skader på både ledd og sener. Oppvarmingen setter fart på blodsirkulasjonen slik at musklene dine tåler mer og reagerer raskere fra første skritt. Prestasjonsevnen øker også betraktelig. Du får også mer lyst til å trene. Den danske kanonballen skaper et vinnerinstinkt som gjør at eleven yter litt mer, og som resulterer i at de blir gode og var, og klar for resten av økta.

 

 

 

Dette er en god øvelse for å varme opp gutta. Øvelsen tar for seg målet for økta og den konkurransepregete vrien vil gi mer motivasjon.

 

 

 

 

 

Oppdagende læring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vise og forklare

 

 

20 min

Hoveddel

 

 Pasningskonkurranse

 

 Setter opp to og to ovenfor hverandre med en 3-5 meters avstand og med en høy kjegle foran hver person. Målet er å sentre en presis nok pasning slik at kjeglen foran person du slår mot velter, då får du et poeng. Vi spiller i 3 minutter, og personen med flest poeng vinner. Jeg skal bytte om motstandere underveis. 

Dette er en fin øvelse som tar for seg pasningspresisjon. Med hintet av konkurranse vil det øke motivasjonen til gutta. Pasninger er et viktig moment i fotball og krever terping. Gutta skal ta med seg det de lærer her i kampen.

 

Vise og forklare

 

30 min

Avslutning

Hjørnefotball.

 

 

Vi avslutter med hjørnefotball. Jeg deler inn i 4 lag. Vi spiller og bytter lag hver gang et lag skårer. Dette gir de noe hvilepause samtidig som det er relativt intensivt. 

Hjørnefotball er en morsom vri på kamp delen i fotball. Den tar opp alle momentene en vanlig fotballkamp gjør, men er spennende ettersom det er litt nytt. Avslutter økta med en samling hvor vi tøyer litt og spør gutta hvordan økta var.

 

Oppgavestyrt

Vise og forklar

 

1 kommentar:

  1. relativt grei økt. guttene var ikke veldig konsentrerte, og fokuserte mer på alt annet enn meg. dette gjorde det lit vanskeligere å gjennomføre økten, men de gikk greit.

    SvarSlett