Aktive Lokalsamfunn

mandag 29. november 2021

 

Øktplan G06 fotball

Økt 5 mandag uke 48

Dagens aktivitet: fotball

Navn: Maxim

Klasse: 3IDA

Mål for økten: fokusere på bevegelser etter pasning og posisjonering, og fokusere på angrep og forsvars roller

 

 

 

Varighet

Hva:

Hvordan

Hvorfor

Oppvarming

20 min

-skadefri

-øvelser i sirkel

- Skadefri blir utført ved at spillerne lager 2 rekker. De jogger etter hverandre med gitte øvelser til en gitt lengde. Øvelsene kan være høye kneløft, sparke rumpa, jogge sidelengs, indianer, brazilianer, sparke høyt, rotasjon av hofteleddsbøyeren, sprinter osv

 

-øvelser i sirkel blir utført ved at halvparten av spillerne står rundt midtsirkelen med ballen som de spiller til resten av spillerne på ulike øvelser. Resten av spillerne er inne i sirkelen og gjør ulike øvelser. Noen av øvelsene kan være å få en pasning, og spillene den tilbake med høyre og venstre fot. Dempe ballen med en kroppsdel, spille den tilbake. Få en høy ball og heade den tilbake. Få ballen, og fort spille til en av de andre rundt sirkelen.

Skadefri er for å gjøre spillerne varme og klare for mer intensiv trening.

 

Øvelser i sirkel er for å få ballfølelse og det er også for å trene på teknikk på ulike øvelser.

Hoveddel

55 minutter

- 3v2 raskt angrep.

 

-possesion

 

 

 

 

3v2 raskt angrep går ut på der det er 3 angrepsspillere som skal raskt angripe 2 forsvarsspillere og score. Forsvarspillerne skal spille en pasning tvers over banen til angrep, deretter skal angrepspillerne løpe så fort som mulig for å score raskt.

 

Possesion foregår ved å dele spillerne inn i 2 lag. Lagene går inn i en firkant jeg har satt opp. Målet er at det ene laget skal holde på ballen så lenge som mulig mens det andre laget skal vinne ballen. Målet er å få raske pasninger, og gode bevegelser for å få flyt i spillet.

3v2 er for å lære forsvar hvordan man skal forsvare raske kontringer. Og lære angrep hvordan man skal kunne angripe fort og sette forsvar ut av spill og score

Avslutning

15 minutter

-kamp

Som avslutning deler jeg laget opp i 2 lag som spiller mot hverandre. De skal da fokusere på det de akkurat har trent på, skudd, skudd på første, forsvar, raskt angrep, raske pasninger og organisert forsvar.

Kamp er for å se om øvelsene spillerne akkurat har gjennomført har fungert og se om de kan ta det med inn i spillsitusjoner.

1 kommentar:

  1. dette var en spesielt kald dag. det jeg gjorde var å forandre litt på planen og gikk til kamp mye tidligere. dette gjorde jeg så gutta skulle løpe mest mulig og holde mest mulig varme

    SvarSlett