Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 23. november 2021

Økt 7, Uke 47, Skrim fotball G2013, Magnus Bjurstrøm

 

ØKTPLAN

Hva    

       Fotball

Hvor

Wennersborg skole

Hvem    

Gutter 2013

Når    

26.01.22

Utstyr  

Ball, kjegler, småmål, skumgummiball

Mål for økta:

Påvirke og forbedre pasningsteknikken og pasningsferdighetene

 

Periodemål: Forbedre pasningsteknikk og pasningspresisjon

 

Tid

Hva - øvelser

Hvordan - organisering

Hvorfor

Metoder

 

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 min

 

 

 

 

Hermegåsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minste mann i midten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rødt og grønt lys med ball

 

Løper på en lang rekke, jeg starter med å instruere hva barna skal gjøre. Etter det bytter vi, og da er det neste mann i rekka som bestemmer hva resten skal gjøre. Alle skal få lov til å styre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg skal fordele barna i 4 og/eller5 i hver sin firkant. En skal stå i midten og prøve å ta ballen fra de andre som skal spille den sammen. Vi teller og ser hvilken gruppe som klarer å få flest pasninger uten brudd. Den i midten bytter når han klarer å ta fra de andre ballen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gutta skal stå i motsatt ende av rommet med hver sin ball. Som i vanlig rødt og grønt lys, skal de bevege seg mot meg når jeg står med ryggen til og har sagt «grønt lys» og stå helt i ro når jeg snur meg og sier «rødt lys». Det som er annerledes er at guttene skal føre en ball samtidig. Det er viktig at ballen og spilleren er i ro, når jeg har snudd meg og sagt «røst lys». Beinene kan bare benyttes for å ha kontroll på ballen.Vinneren av leken kan være det røde og grønne lyset

 

Når du varmer opp, forebygger du skader på både ledd og sener. Oppvarmingen setter fart på blodsirkulasjonen slik at musklene dine tåler mer og reagerer raskere fra første skritt. Prestasjonsevnen øker også betraktelig. Du får også mer lyst til å trene. Den danske kanonballen skaper et vinnerinstinkt som gjør at eleven yter litt mer, og som resulterer i at de blir gode og var, og klar for resten av økta.

 

 

 

 

 

Dette er en god øvelse som krever både pasningskvalitet, overblikk, fotballforståelse og forsvarsegenskaper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rødt og grønt lys med ball, er en morsom lek, som påvirker flere elementer for barna. Reaksjonen er viktig i denne leken, samtidig som det å ha kontroll på ballen. Konkurransepreget i leken vil gjøre det veldig motiverende for barna å fortsette.

 

Apemetoden og Oppdagende læring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vise og forklare

 

 

20 min

 

 

 

 

 

 

 

Vise og forklare

 

30 min

Avslutning

Hjørnefotball.

 

 

Vi avslutter med hjørnefotball. Jeg deler inn i 4 lag. Vi spiller og bytter lag hver gang et lag skårer. Dette gir de noe hvilepause samtidig som det er relativt intensivt. 

Hjørnefotball er en morsom vri på kamp delen i fotball. Den tar opp alle momentene en vanlig fotballkamp gjør, men er spennende ettersom det er litt nytt. Avslutter økta med en samling hvor vi tøyer litt og spør gutta hvordan økta var.

 

Oppgavestyrt

Vise og forklar

 

1 kommentar:

  1. Fikk beskjed rett før økta at dette var siste trening før jul. Jeg kjørte gjennom opplegget, men valgte å ha en litt lengre spilldel, siden det var en slags avslutning for i år. Gutta var snille og hørte på meg, som gjorde det enklere å være en leder. Det er gøy å se at man kan se progresjonen til noen av gutta allerede!

    SvarSlett