Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 23. november 2021

Økt 7, Uke 47, Skrim fotball G2013, Magnus Bjurstrøm

 

ØKTPLAN 

Hva      

       Fotball 

Hvor  

Wennersborg skole 

Hvem      

Gutter 2013 

Når      

24.11.21 17:20-18:30

Utstyr    

Ball, kjegler, småmål, skumgummiball  

Mål for økta:

Forberede pasningskvaliteten med fokus på innlæring av riktig pasningsteknikk 

Periodemål: Forbedre pasningsteknikk og pasningspresisjon

 

Tid  

Hva - øvelser 

Hvordan - organisering 

Hvorfor  

Metoder  

 

10 min 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 min 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stikkball 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pasningslek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innenfor et avgrenset felt får deltakerne lov å kaste på hverandre med softball. Blir man truffet er man ute av spillet til den som traff deg blir truffet. Det er ikke lov å ta mer enn tre skritt med ball. Blir man truffen må man i tillegg til å vente ta 5 spensthopp, pushups eller situps.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jeg skal dele alle barna inn i 2 og 2. utpå banen her jeg plassert ut flere småmål med kjegler. Poenget er å slå pasninger sammen gjennom småmålene for å få poeng. Man kan ikke bruke samme mål rett etter hverandre. Og man må prøve å skåre i alle målene. Barna får 3-4 minutter på å skaffe så mange poeng som mulig. Laget med flest poeng etter tiden er ute vinner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du varmer opp, forebygger du skader på både ledd og sener. Oppvarmingen setter fart på blodsirkulasjonen slik at musklene dine tåler mer og reagerer raskere fra første skritt. Prestasjonsevnen øker også betraktelig. Du får også mer lyst til å trene. Den danske kanonballen skaper et vinnerinstinkt som gjør at eleven yter litt mer, og som resulterer i at de blir gode og var, og klar for resten av økta. 

 

 

 

 Dette er en god øvelse hvor barna får testet mange ulike egenskaper i fotball samtidig. Pasningsegenskapen blir testet ved at de må sentre til hverandre og gjennom kjeglemålene, de må bruke overblikket for å se hvilket mål som er ledige og de får testet ut føringskontrollen når de eventuelt må føre ballen mot neste mål.

  

 

Oppdagende læring 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vise og forklare og oppdagende læring

 

 

20 min 

Hoveddel 

 

 Pasningskonkurranse  

 

 Setter opp to og to ovenfor hverandre med en 3-5 meters avstand og med en høy kjegle foran hver person. Målet er å sentre en presis nok pasning slik at kjeglen foran person du slår mot velter, då får du et poeng. Vi spiller i 3 minutter, og personen med flest poeng vinner. Jeg skal bytte om motstandere underveis.  


 

 

Dette er en fin øvelse som tar for seg pasningspresisjon. Med hintet av konkurranse vil det øke motivasjonen til gutta. Pasninger er et viktig moment i fotball og krever terping. Gutta skal ta med seg det de lærer her i kampen. 

 

Vise og forklare  

 

30 min 

Avslutning 

Hjørnefotball. 

 

 

Vi avslutter med hjørnefotball. Jeg deler inn i 4 lag. Vi spiller og bytter lag hver gang et lag skårer. Dette gir de noe hvilepause samtidig som det er relativt intensivt.   

Hjørnefotball er en morsom vri på kamp delen i fotball. Den tar opp alle momentene en vanlig fotballkamp gjør, men er spennende ettersom det er litt nytt. Avslutter økta med en samling hvor vi tøyer litt og spør gutta hvordan økta var. 

 

Oppgavestyrt  

Vise og forklar  

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar