Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 13. november 2018

ØKTPLAN FOR KOREOGRAFI JR POM ELITE
Navn: Matilde Heggeli
Dato: 06.11.18
Sted: Studio 3 kbghallen
Varighet: 1 time og 15 min
Målgruppe: Junior elite
Utsyr: høyttaler, PC
Hovedmål: Lære og teste ut ny koreografi, så den sitter.
Holdningsmål: jeg skal være positiv, tålmodig og samarbeide med jentene
Kunnskapsmål: lære ny koreografi

 

En innledning og forklaring på hvordan vi gjør det:
På Pom Junior Elite har vi som regel at på tirsdager skal man komme relativt varmet opp, fordi 1 time og 15 min er ikke mye tid å lære koreografi på. Jeg kjører derfor svært lite oppvarming. Og frem til desember så handler månedene om å lage en rutine, så etter jul begynner vi å pirke den til hver minste detalj og kjøre den mange ganger. Men da er det viktig nå disse månedene å få laget en rutine, og noen deler er vanskeligere å lage og lære bort enn andre. Derfor må jeg bruke den tiden jeg har på koreografi. Styrke, teknikk og utholdenhet skjer i en annen time.
Så frem til jul vil nok timene se ganske like ut, ettersom nå må vi bare få en dans på plass. Intensitet kan også være svært forskjellig på øktene selv om det er samme type økt. Fordi om vi skal lære en vanskelig del så vil ting gå saktere frem, og det vil ta lenger tid før jenten klarer å gjøre koreografien fullt ut. Mens om det er noe enkelt så vil de skjønne koreografien raskere, og vi kan kjøre det om igjen mange ganger fullt.
ØKTPLAN 
Tid
Hva
Hvordan 
Hvorfor 
Metode
1-      2 min
INNLEDNING
- Samle alle
- gjennomgang av hva vi skal
-opprop
-Samle alle i en sirkel eller bare høre hvem som ikke er der
Jeg gjør dette for å få kontroll på hvem som er der, gi jentene et overblikk over hva vi skal.
3 min
 Generell oppvarming:
Jentene har fått beskjed om å komme ferdig varmet opp, fordi vi må bruke hele timen på å pirke og finpusse, fordi vi har en tidsfrist å rekke når det gjelder forestilling, vi må bruke den tiden vi har.
Jeg lar de få en gjennomgang av dansen hvor de ikke trenger å gjøre ale hopp, men kun kjøre noen test hopp.
Også sjekker jeg at alle har tøyd viktige deler.
Jentene møter opp noen minutter før, og varmer opp, jeg er der for å passe på at alle gjør det. De får en runde å teste hopp.

Jeg hører med de om de trenger at jeg leder dem gjennom tøying
 Grunnen til de må være relativt ferdig varmet opp er fordi, dette er blant annet en regel vi har satt oss fra start, hvertfall nå som vi har dårlig tid, så trenger vi de 15 min til å finpusse
.
Følg-meg- metoden
Vise og forklare
3 min
Jeg gjør denne delen om jentene ikke er varme nok.
Spesiell del:
-        En enkel styrke del til sang som varmer opp lysken, hofta og lårene spesielt, og gjør klar til hoppe teknikk trening.
Sang: attention - lash remix
Sangen varer ca 3 min
-        enkel styrke til sang, så står vi å i en dyp knebøy føttene peker ut til siden, vi gjør små bevegelser opp og ned i denne stillingen. Vi bytter mellom dyp knebøy og stå med rett bein bak og andre bein i 90 grader.
-        Etter dette går vi over til en imitasjons øvelse av splitthopp. Som også går på styrke i hofte og lår.
Her øker vi intensiteten og spesifiserer godt mot steder det trengs å være varm. Vi har også her en liten imitasjonsøvelse av splitt hopp sittende.
Viktig å gjøre hele kroppen god og varm, spesielt lysken, fordi det er en ganske vanskelig og krevende teknikk time med mye hopping.
Ape Metoden. De følger meg.
60 minutter
HOVEDDEL 
Koreografi pirk og finpuss
-Vi deler opp rutina i ulike deler
og pirker og finpusser hver del fullt ut.
 dette gjør vi for å få alt så synkront som mulig, ettersom det er en av de viktigste faktorene for å score høyr.
Hel del metoden
5
min
AVSLUTNING 
-avspenning og tøying
Vi samles i en sirkel.
Jeg viser eller forteller øvelse. Og om vi har tid, blir det avspenning også.
 Jeg tøyer for at jenten skal strekke ut musklene som nå er spente, og for at de skal få noe avspenning på slutten
Vise og forklare metoden.

1 kommentar:

  1. Skulle gjerne ha rukket å finpusse enda flere deler, men noen deler tok opp mer tid enn hva forventa. Så da for det bli litt mer finpuss på tirsdag. Men ettersom dette kun er rutina til forestilling så trenger vi ikke gå i dybden på alle delene.

    SvarSlett