Aktive Lokalsamfunn

mandag 5. november 2018


Skitrening 11-12 år

Tema: Utholdenhet  
Periodemål: Utholdenhet
Hovedmål: Bedre utholdenheten ved hjelp av lek og stafett
Holdningsmål: Klare å få ungene til å samle seg og høre etter når jeg snakker
Målgruppe:
11-12 år, gruppe på ca. 15 stykker. Både jenter og gutterIntensitet: middels
Tid: 75
Dato: 5.11.2018
Sted: Bevergrenda
Utstyr:
Bånd
Stikkball
Fire kjegler

Oppvarming
Tid: 20
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
5
Stikkball
(et bein)
1 ball i starten (ser ann)
3 steg
Hode er treff
Når noen fanger ballen så er det også treff.
Tatt = 10 spretthopp
Få opp aktiviteten
Vise og forklare.
De kan leken siden jeg har gjennomført denne leken flere ganger.
 
Kommer til å starte med å jogge til plassen og deretter få alle til å samle seg rundt meg. Når jeg snakker skal jeg få alle skal være rolige og følge med. Hvis halvsirkel ikke fungerer så må jeg lage en strek og få dem til å stå på denne.
 
 
5
Nappe hale
Alle får en hale hver. En kan stjele halene til hverandre og det er om å gjøre å få flest haler. Når man får flere skal man ta alle bak.
Konkurranse innstengt får opp motivasjonen og tempo
Vise og forklare: Dette er en lek ungene kan, skal derfor bare samle dem i en halvsirkel igjen, forklare leken, dele ut haler og starte leken. (bruker samme oppmerking som i stikkball)
 
10
Ti-trekk
Gruppa deles inn i to lag. (med og uten vester) Laget skal sammen kasteballen til hverandre slik at det blir til sammen ti-trekk i laget.
Alternative regler:
Må være innom alle på laget for å være godkjent.
Kan ikke få ballen av den du sendte til
Dette er en lek som får opp aktiviteten samtidig som den handler om samarbeid.
Starter med å samle gruppa, få inn alle halene og få hele gruppa til å følge med. Usikker på om gruppa kan denne leken og skal derfor bruke litt tid på å forklare leken nøye. På slutten så deler jeg inn i lag og starter leken.
 

 

Hoveddel
Tid: 45

Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
20+
Stafett
En skal selv løpe til man kommer tilbake til der man startet.
Deretter nye lag og en gang til. Så bytte retning.  


Denne stafetten blir som en «intervall» aktivitet. Ved å ha stafett vil motivasjonen øke.
Vise og forklare:
Etter ti-trekk så samler jeg gruppa forteller dem kort hva vi skal gjøre. Deretter tar jeg dem med til krysset hvor jeg gir mer informasjon om stafetten, leger lag med 5 stykker og deretter løper jeg sammen med de tre andre til stasjonene deres for så å starte stafetten.
 

 

Avslutning
Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
5 min
Tøying:
Bakside lår
Framside lår
Hoftebøyeren
Ankel  
 
Skadeforebyggende, siden muskler og bånd blir mer elastiske. Presentasjonsevnen blir bedre siden musklene er varme. Samspillet mellom nerver og muskler blir bedret, blodet flyter raskere, og de kjemiske prosessene går fortere i kroppen.
 
Vise og forklare.
Samler gruppa ved å jogge og hente de fra de ulike stasjonene. Deretter samles rundt lyktestolpen og tøye.
Blir med

 

Jeg er litt usikker på hvor lang tid hoveddelen kommer til å ta og derfor har jeg laget en liste med ekstraøvelser som jeg kan bruke i tilfellet det tar for kort tid:

Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
10
Haien kommer
Deler inn i fire lag + hai
 
Få opp aktiviteten samtidig som de kan ha det gøy.
Vise og forklare.
Dette er en lek som ungene kan og jeg kan derfor starte aktiviteten fort uten at det blir mye venting.
Være med og markere områdene. Sette ut kjegler.
20
Øvelser i en bakke.
 
 
Begge bein:
Så langt man kan
Et bein (bytte)
- Hoppe framover, og sveve så langt man kan. (elghufs)
- Skrå hopp (til siden)
- Hoppe med å krysse beinene
 
 
Denne øvelsen utfordrer både balansen og spensten. Dette er viktige egenskaper i langrenn.
Vise og forklare.
Jeg viser øvelsen så gjennomfører de den øvelsen 3 ganger.
Bli med

2 kommentarer:

  1. God plan. Trenger noe mer til hoveddelen for å skjønne hva som skal skje. Fint at du har noe på lur. Husk å være tydelig på hva du trenger hjelpetreneren til.

    SvarSlett
  2. På denne økta så hadde jeg fokus på organisering. Jeg synes spesielt at oppvarminglekene fungerte veldig greit og jeg klarte å organisere gruppa slik at lekene fungerte veldig bra. På hoveddelen så brukte jeg litt mindre tid på organisering for å prøve å få minst mulig stille tid før hoveddelen. Problemet jeg møtte var at jeg hadde telt feil av hvor mange som var med på treningen, jeg trodde det var 15 men så var det 13. Derfor måtte noen hjelpetrenere som måtte være med, så dette løste seg greit. Et annet problem var at jeg klarte å glemme å legge fokus på at gruppa måtte huske hvem de var på lag med, men siden de selv måtte fordele hvem som var på de ulike stasjonene så klarte ungene å huske hvem de var på lag med. Alt i alt så er jeg veldig fornøyd med utførelsen og organisering av denne økta.

    SvarSlett