Aktive Lokalsamfunn

mandag 12. november 2018Navn: Julie Dahl Rust                                                                    
Dato: 12.11.18
Sted: Skavanger SFO
Tid: 14.00-15.00
Varighet: ca 1 time
Utsyr: 2 baller

Målgruppe: 3. klasse
Min målgruppe er 3.klasse på Skavanger skolen. I dette alderstrinnet er elevene i alderen 7 og 8 år. Da er det viktig med trening på de allsidige og grunnleggende bevegelsene, og dette programmet er egnet for elevene i 3.klasse. 

Hovedmål: gjennomføre leker som forbedrer barnas utholdenhet.

Ferdighetsmål: forbedre elevenes utholdenhet, ved hjelp av leker med ball (kortintervall). Samtidig skal stafettene forbedre deres samarbeidsevne og kommunikasjonsevne. 

Kunnskapsmål: elevene skal forstå hvordan man trener utholdenheten gjennom lekene.

Holdningsmål: med dette programmet skal elevene trene de utholdenheten, på en morsom og motiverende måte, i tillegg til å forbedre kondisjonen. Elevene skal ha hatt en positiv treningsopplevelse etter økta.ØKTPLAN 
Tid
Hva
Hvordan 
Hvorfor 
Metode
5 min
INNLEDNING

- Samle alle
- gjennomgang av aktivitetene.
-navnrunde


-Samle alle i en sirkel i midten av gymsalen


Jeg gjør dette for å få mer kontroll på barna, og for å informere dem om hva vi skal ha. Slik vet både jeg og barna hva vi skal forholde oss til. Navnerunden er også et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med barna.
10 minGENERELL DEL Haien kommer


     


      
Sykehussisten -en person er haien og står i midten av gymsalen. De andre fordeles på de fire hjørnene i hallen og finner selv på sitt eget «fiskenavn». Når jeg sier deres «fiskenavn» skal de ut å løpe i ring rundt haien. Når jeg sier haien kommer er det om å gjøre å komme seg unna haien og inn i sitt eget hjørne. De som blir tatt av haien blir hai selv og skal ta de som er igjen.

- legger en matte i midten av gymsalen, som vil være «sykehuset». Barna får velge hva «sykehuset» skal hete. Velger 1-2 «sykehusarbeidere» som kun skal bære barna som blir tatt opp på matta. Disse kan ikke selv bli tatt. Velger 1 som har den og som skal ta de andre. Når noen blir tatt må de legge seg ned på gulvet og vente på å bli hentet av «sykehusarbeiderne». «Sykehusarbeiderne» bærer de som har blitt tatt og legger dem på matten. Etter den som har blitt hentet har ligget på matten og telt til 3 er den fri igjen.


I oppvarmingen har jeg valgt å ha leker som øker motivasjon og som går på utholdenheten ettersom dette er et mål i hoveddelen. Både haien kommer og sykehussisten er motiverende og leker som kan forbedre barnas utholdenhet. 

Oppvarmingen hjelper med å omstille kroppen fra hvile til arbeid, og fungerer skadeforebyggende.
Følg-meg- metoden
Vise og forklare
10 min
SPESIELL DEL


Stiv heksEn er «heks» og har den. Når den personen tar en annen person må den som har blitt tatt stelle seg med beina fra hverandre. Får å bli fri igjen må en person krabbe igjennom beina. Når man krabber igjennom beina til andre kan man ikke bli tatt. Bytter «heks» jevnlig. For å eventuelt øken intensiteten kan man velge å ha to «hekser».


Stiv heks får barna motiverte og engasjerte til hoveddelen, ettersom det er en mot en. Barnas konkurranseinstinkt blir skrudd mer på og her økes intensiteten litt fra den generelle delen.
Vise og forklare
25-30 min
HOVEDDEL 

Stikkballkanonball-alle mot alle. Bruker 1-2 baller ettersom hvor mange som er med. Ikke lov til å gå mer enn tre skritt med ballen før man kaster. De som blir skutt går ut på siden og tar 5 froskehopp før de kan bli med i spillet igjen.-Klassen deles inn i to lag, hvor vært lag velger en kong/ dronning som står på motsatt banehalvdel på sitt område. Det er om å gjøre å treffe så mange motspillere som mulig, og dem som blir truffet må gå bak til sin kong/ dronning å prøve å skyte seg fri. Hvis man klarer å fange ballen når noen skyter på deg er man ikke skutt i, da er det den som skjøt ballen som er skutt. Ved å treffe en motstander når men er skutt kan man skyte seg fri. Når alle på et lag er skutt er det dronning/ kongen som må ut på banen. Den har tre liv. Når kongen/ dronningen er skutt har det andre laget vunnet.Disse øvelsene er basert på at ungene skal ha en morsom opplevelse med leik og idrett, gjennom ballspill. I stikkball blir barna utfordret individuelt, og i kanonball er det samarbeidsevnen som blir utfordret.

I tillegg, ettersom det er ballspill som går ut på mye bevegelse og mer eller mindre går på å løpe/gjøre kjappe bevegelser, forbedrer den utholdenheten.
Vise og forklare
5
min
AVSLUTNING 

-Snakker sammen om hvordan økten har vært. Eventuelt spørre om hvilke leker de vil ha neste gang osv.


Samles i sirkel i midten av gymsalen.


Dette gjør jeg for å oppsummere hva barna tenker om økta, hva jeg kan gjøre bedre, og forslag til hva jeg kan ha neste gang.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar