Aktive Lokalsamfunn

søndag 4. november 2018

Navn: Julie Dahl Rust                                                                    
Dato: 05.11.18
Sted: Skavanger SFO
Tid: 14.00-15.00
Varighet: ca 1 time
Utsyr: 2 baller og 8-12 kjegler

Målgruppe: 3. klasse
Min målgruppe er 3.klasse på Skavanger skolen. I dette alderstrinnet er elevene i alderen 7 og 8 år. Da er det viktig med trening på de allsidige og grunnleggende bevegelsene, og dette programmet er egnet for elevene i 3.klasse. 
Hovedmål: gjennomføre leker som forbedrer barnas utholdenhet.
Ferdighetsmål: forbedre elevenes utholdenhet, ved hjelp av stafetter (kortintervall). Samtidig skal stafettene forbedre deres samarbeidsevne og kommunikasjonsevne.  
Kunnskapsmål: elevene skal forstå hvordan man trener utholdenheten gjennom lekene.
Holdningsmål: med dette programmet skal elevene trene de utholdenheten, på en morsom og motiverende måte, i tillegg til å forbedre kondisjonen. Elevene skal ha hatt en positiv treningsopplevelse etter økta.
ØKTPLAN 
Tid
Hva
Hvordan 
Hvorfor 
Metode
5 min
INNLEDNING

- Samle alle
- gjennomgang av aktivitetene.
-navnerunde


-Samle alle i en sirkel i midten av gymsalen


Jeg gjør dette for å få mer kontroll på barna, og for å informere dem om hva vi skal ha. Slik vet både jeg og barna hva vi skal forholde oss til. Navnerunden er også et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med barna.
10 minGENERELL DEL Haien kommer


     


      
Sykehussisten -en person er haien og står i midten av gymsalen. De andre fordeles på de fire hjørnene i hallen og finner selv på sitt eget «fiskenavn». Når jeg sier deres «fiskenavn» skal de ut å løpe i ring rundt haien. Når jeg sier haien kommer er det om å gjøre å komme seg unna haien og inn i sitt eget hjørne. De som blir tatt av haien blir hai selv og skal ta de som er igjen.

- legger en matte i midten av gymsalen, som vil være «sykehuset». Barna får velge hva «sykehuset» skal hete. Velger 1-2 «sykehusarbeidere» som kun skal bære barna som blir tatt opp på matta. Disse kan ikke selv bli tatt. Velger 1 som har den og som skal ta de andre. Når noen blir tatt må de legge seg ned på gulvet og vente på å bli hentet av «sykehusarbeiderne». «Sykehusarbeiderne» bærer de som har blitt tatt og legger dem på matten. Etter den som har blitt hentet har ligget på matten og telt til 3 er den fri igjen.


I oppvarmingen har jeg valgt å ha leker som øker motivasjon og som går på utholdenheten ettersom dette er et mål i hoveddelen. Både haien kommer og sykehussisten er motiverende og leker som kan forbedre barnas utholdenhet. 

Oppvarmingen hjelper med å omstille kroppen fra hvile til arbeid, og fungerer skadeforebyggende.
Følg-meg- metoden
Vise og forklare
10 min
SPESIELL DEL


Stikkball


-alle mot alle. Bruker 1-2 baller ettersom hvor mange som er med. Ikke lov til å gå mer enn tre skritt med ballen før man kaster. De som blir skutt går ut på siden og tar 5 froskehopp før de kan bli med i spillet igjen.


stikkball får barna motiverte og engasjerte til hoveddelen, ettersom det er en mot en. Barnas konkurranseinstinkt blir skrudd mer på og her økes intensiteten litt fra den generelle delen.
Vise og forklare
30 min
HOVEDDEL 


Tunellstafett

Enkel stafett/ styrkestafett
Svimmelstafett


-deler inn gruppa i 2-3 lag. Gir hvert lag en ball. Om det blir for lite intensivt med 2 lag, endrer jeg det til 3 lag. De som er på lag skal stå på rekke med beina spredt. Ballen skal sendes gjennom «tunellen» av beina og havne hos den bakerste. Den bakerste tar ballen, løper frem og steller seg foran. Deretter fortsetter de å sende ballen gjennom «tunellen» til den som startet foran først har kommet fremst igjen. Gruppa som er først ferdig vinner.

- deler inn i 2-3 grupper.
Gruppene steller seg på rekke ved siden av hverandre. Gir dem en gitt lengde de skal løpe når signalet går av. Førstemann i rekka løper lengden, før han/hun kommer tilbake og veksler med nestemann ved å klappe på skulder/hånd.
Neste runde skal elevene gjøre en gitt styrkeøvelse før de kan komme tilbake og veksle. En slik styrkeøvelse kan være froskehopp, burpees osv. Laget som er først ferdig vinner.

-deler inn i 2-3 lag hvor de skal løpe en gitt lengde på signal, i dette tilfellet skal de løpe over hallen og tilbake. På enden av hallen skal de ta handen på en kjegle og løpe rundt kjeglen 5-10 ganger. På veien tilbake før veksling skal de løpe sikksakk mellom andre kjegler. Veksling skjer ved å klappe på skulder/hånd til nestemann.  Laget som er først ferdig vinner.Disse øvelsene er basert på at ungene skal ha en morsom opplevelse med leik og idrett, gjennom å samarbeide i lag. Her blir konkurranseinstinktet skjerpet, og samarbeidsevnen til barna blir utfordret.  I tillegg, ettersom det er stafetter som mer eller mindre går på å løpe/gjøre kjappe bevegelser, forbedrer den utholdenheten.
Vise og forklare
5
min
AVSLUTNING 

-Snakker sammen om hvordan økten har vært. Eventuelt spørre om hvilke leker de vil ha neste gang osv.


Samles i sirkel i midten av gymsalen.


Dette gjør jeg for å oppsummere hva barna tenker om økta, hva jeg kan gjøre bedre, og forslag til hva jeg kan ha neste gang.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar