Aktive Lokalsamfunn

torsdag 8. november 2018

Allidrett uke 45


Allidrett uke 45Bilderesultat for sol
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes og Tiril Ellingsen

Hovedtrener denne uken: Tiril
Dato: 11.10.18
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.

Mål for dagens økt: Bli kjent og ha det morsomt! Barna skal forhåpentligvis lære noen navn og bli litt kjent med både oss og de andre, de skal synes det er morsomt og det skal skape forventning og glede til neste økt.
Akkurat denne gangen skal fokuset ligge på lek med ball og ballspill. Ønsker at de skal oppleve noe ballkontroll og hvordan bruke kroppen sin med ball. Koordinasjon, utholdenhet og konsentrasjon er ting vi er å pirker litt i her.
Ferdighetsmål: Ballkontroll, øye-hånd/øye-fot (liten grad)
Holdningsmål: Ha det gøy! Konsentrere seg og gjøre sitt beste.

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.
Barna sitter som sist i hestesko på benkene som er satt frem og skal ikke løpe rundt i salen før vi har begynt økta.

Navneleker:
-          Barna deles i mindre grupper og vi tar hver vår gruppe. Vi har en ball som vi triller rundt i ringen, og den som får ballen sin må si sitt navn, for så å trille ballen videre og neste person må si sitt navn.
Hermegåsa: barna følger etter en av oss, eller en av hverandre, og vi gjør ulike ting mens vi småjogger, for eksempel tar i bakken, hopper opp, ruller rundt, strekker på oss, gjør oss små osv.
Hermegåsa med ball
Cirka 5 minCirka 10 min


Ca 5-10 min
Plenum
For å få en naturlig intro på økten, og rutine i forhold til hvordan vi møter oss trenerne og starter en økt.
For å bli litt kjent og få en rolig start hvor alle kan se hverandre litt og ta inn litt intrykk i mindre grupper og roligere aktivitet.

Få i gang kroppene litt og få fokus over på oss/oppgaver som skal gjøres.


HOVEDDEL
Ball-samling
Utstyr: 100 /ping pong baller
-          Barna sitter med øynene lukket igjen litt spredt rundt omkring. Ballene fra kassa kastes etter hvert ut (ikke på dem), barna får åpne øynene når vi sier ifra og da skal ballene samles i kassen(e) igjen.

Stafett «pass på ballen»:
-          Barna deles inn i 2 eller flere grupper/lag. Vi lager en slags løype som de skal gjennom. I enden av løypen er det en rokkering/bøtte/boks  etc. Man skal gjennom løypa med ballen i hånda eller armene. Man skal klare å holde ballen mens man tar seg gjennom løypa, uten å miste den. Om man mister den må man ta tre skritt bakover/telle til tre før man kan gå videre. Så skal man legge ballen i rokkeringen/bøtta/boksen og løpe tilbake til laget sitt. Nestemann skal løpe ned, hente ball, og så ta seg gjennom banen andre veien igjen og gi den til nestemann. Nestemann skal gjennom løypa med ball, legge fra seg ball og løpe tilbake…osv.

Plan B:
-          Barna deles i to lag. Vi skiller dem med benker. Et lag skal kaste eller legge alle ballene på motstander side, og motstandere skal prøve å få de på det andre lagets side. Om å gjøre å ha ballene på det andre laget sin side. Tiden stoppes eller alle ballene havner på en side.
Ca 10 min


Ca 20-25min


10 min

Tester og utfordrer barnas fokus, konsentrasjon og reaksjonsevne. Stimulerer og gjør at de tenker og hører etter. Gjør de klare for å gå i «konsemodus» og gir en første opplevelse for økten med øye-hånd med ball.

Barna får to oppgaver på en gang. Løypa og å holde/passe på ballen. Dette krever mye konsentrasjon. De får motivasjon av å være på lag og i en konkurransesetting. Her kan man ikke bare ta rennafart og håpe på det beste. Man må konsentrere seg om oppgavene for å komme først.
AVSLUTNING

Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.
Sier sees og takker for i dag.

Rydder, om barna vil hjelpe til er det supert, men ikke ett krav da foreldrene gjerne vil hjem også. Hyggelig med de som er ivrige og ønsker å være med på dette.


Ca 5-10 min
Plenum
 Skaper en avrunding og avslutning på økta som skaper naturlig «av-modus» hos barna. Kan reflektere kort over hva vi har gjort, om det var morsomt, hva som var morsomt, og ikke minst, kan glede oss til neste gang!


1 kommentar:

  1. Fin plan med spennende lek.
    Husk å skrive en notat i etterkant. Alle 3 hver for dere

    SvarSlett