Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 20. november 2018


Allidrett uke 47
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes Artmann og Tiril Ellingsen
Dato: 22.11.18
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosialt og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.


Mål for dagens økt: bli kjent med ulik bevegelse til rytme og musikk
Ferdighetsmål: Alle barna skal forstå hva rytme er, og få en følelse av rytme i bevegelsene.
Holdningsmål: Ha det gøy!Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.
Vi tar en runde der alle sier navnet sitt slik at de nye får høre navn og de andre får vite navnet til de nye.

Navneleker:
-          Barna deles i mindre grupper og vi tar hver vår gruppe. Vi har en ball som vi triller rundt i ringen, og den som får ballen sin må si sitt navn, for så å trille ballen videre og neste person må si sitt navn.

Hermegåsa:
En av oss løper foran, og en bakerst. Barna skal herme etter den som løper først. Vi setter på musikk og gjør ulike øvelser i takt med musikken. Til slutt samles vi i en ring slik at barna ser oss også fortsetter de å herme etter oss.

Ca 20 min
PlenumFor å få en naturlig intro på økten og allidretten i seg selv.For at barna skal øve på konsentrasjon og reaksjon.


For å varme opp kroppen, og for at barna skal begynne å vende seg til rytme. Vi løper først, så blir det lettere for de å følge musikken ved at vi viser først og at de bare kan herme.
HOVEDDEL-  j

Dansestopp:
Når vi setter på musikk skal barna danse, og når vi stopper musikken skal de stå helt i ro.
Vi deler barna inn i to rekker og gir de ulike øvelser de skal gjøre «over gulvet», til musikk. De løper ned langs siden når de er ferdig og stiller seg i kø igjen, slik at vi kan gi ny oppgave.
-       Gå i takt med musikken
-       Gå tre skritt, klapp
-       Løpe og hoppe

Hinderløype:
Vi setter opp en hinderløype som barna får leke i på slutten av økten
Ca 30 min


Vis og forklar

For å la barna være kreative og prøve å finne på litt dans og bevegelse til musikk selv. I tillegg er dette en lek som «tvinger» de til å fokusere på musikken og de blir da mer fokus på å gjøre bevegelse til musikken.


Dette er en fin øvelse der de går over gulvet to og to og gjør enkle bevegelser til musikken. De går to og to slik at de slipper å være alene og de kan se på hverandre hvis de er usikker.


Vi deler opp timen, siden de er så små og vi har opplevd at de sliter med å holde fokus på det samme over lengre tid. Hinderløype er en bra kombinasjon til rytme og dans, fordi det også trener koordinasjonen.  
AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.Ca 5-10 min
Plenum

1 kommentar:

  1. Vi var litt usikker på rytme på forhånd, men tenkte at vi ville prøve likevel og se hvordan det gikk. Jeg synes det gikk overraskende bra og barna likte å bevege seg til musikk. Hadde hjulpet om det var litt høyere slik at vi heletiden hørte tydelig musikken. Men det virket som barna koste seg og mestret dette bedre enn vi hadde forventet! Hinderløypene funket bra som vanlig og barna koste seg. Blir litt mye kø på turneringene, så vi kan prøve å finne på noe lurt der til neste gang, slik at det ikke blir for mye venting

    SvarSlett