Aktive Lokalsamfunn

onsdag 14. november 2018


Allidrett uke 46
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes Artmann og Tiril Ellingsen
Dato: 15.11.18
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.


Mål for dagens økt: Ha det gøy med ball
Ferdighetsmål: Forbedre koordinative ferdigheter med ball.
Holdningsmål: Ha det gøy!Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.
Vi tar en runde der alle sier navnet sitt slik at de nye får høre navn og de andre får vite navnet til de nye.

Navneleker:
-          Barna deles i mindre grupper og vi tar hver vår gruppe. Vi har en ball som vi triller rundt i ringen, og den som får ballen sin må si sitt navn, for så å trille ballen videre og neste person må si sitt navn.

Hermegåsa:
-          Vi løper foran og en bakerst og viser øvelsene de skal gjøre. Vi skal prøve å løpe vanlig, ta i bakken, løpe baklengs, sidelengs, hoppe, legge oss ned, snurre, krabbe. Til slutt strekker vi litt på kroppen og skal plukke epler og henge med hodet ned mot gulvet, strekke til siden osv. avslutter med en runde gjennom hinderløypen

Ca 20 min
PlenumFor å få en naturlig intro på økten og allidretten i seg selv.For at barna skal øve på konsentrasjon og reaksjon.
HOVEDDEL-          
Få ballen over:
Hallen deles i to deler. Barna deles i to lag som får hver sin del av hallen. Masse baller kastes ut på hver side, og målet er å få alle ballene fra sin side over på motstander sin side. Når vi er ferdig, skal barna samle ballene inn.

Tunellball:
Alle barna skal stå i rekke med beina spredt. En ball skal rulles gjennom beina til alle i køen. Den bakerste plukker opp ballen og kryper gjennom beina til de andre i køen til han er fremst. Dermed sender han ballen tilbake til bakerste som gjentar.

Føring:
Barna deles inn i to lag som skal stå bak to forskjellige kjegler. Barna står i en kø hvor førstemann starter «stafetten». En etter en skal de føre tennisballen rundt en annen kjegle, stoppe og kaste den i mål.  Deretter plukke den opp, løpe tilbake til start og legge den foran nestemann i køen.

Alternative leker:
Ballregn, bil og sjåfør og snipp og snapp.
Ca 30 min


Vis og forklar
 Barna skal utfordres på forskjellige måter. De er veldig små og har lite motoriske programmer. Dermed forsøker vi enkle øvelser hvor vi forklarer lite og lar dem leke mye. Dersom en øvelse er for vanskelig bytter vi om til en lettere lek.

AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.Ca 5-10 min
Plenum

1 kommentar:

  1. Egentlig en veldig god økt. Kjørte samme startleken som de forrige gangene, hvor vi lærer navn. Denne gangen kastet ingen ballen vekk og alle satt stille dersom ballen gikk utenfor ringen. Ungene blir bedre og bedre til å høre. Vi hadde et lite foreldremøte etter økta, hvor vi fikk snakket litt med foreldrene. Vi fikk gode tilbakemeldinger, eneste negative var en refleksjon vi også har sett selv. Spesielt jeg forklarer litt mye før øvelsene. Vi burde heller vise øvelsen en gang, og forklare enkelt mens vi gjør det. Barna skjønner det bedre da. Ellers en veldig god økt med mye bra aktivitet.

    SvarSlett