Aktive Lokalsamfunn

søndag 4. november 2018

SFO - økt 5, 05.11.18


NAVN: Camilla Berg
DATO: 05.11.18

HOVEDMÅL: Gjennomføre ulike leiker som utfordrer barnas koordinative egenskaper.
FERDIGHETSMÅL: Gjennomføre leiker som hovedsakelig utfordrer barnas reaksjonsevne, men også barnas kommunikasjon- og samarbeidsevne.   
KUNNSKAPSMÅL: Barna skal forstå og lære forskjellige måter å drive med leikaktiviteter på.
HOLDNINGSMÅL: Gjennom leik skal barna føle de er i et trygt miljø, og oppleve fysisk aktivitet på en positiv måte.

STED: Kongsgårdmoen SFO
ALDER: 3 + 4. trinn


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Innledning/introduksjon
Vi samles langs en vegg. Hilser på barna og presenterer meg selv. Forteller kort om dagens aktiviteter.
Skaper samhold, motivasjon og trygghet

 10 min

Generell oppvarming:
Rødt og grønt lys
Alle barna stiller seg opp på linje på kortsiden. På motsatt side stiller jeg meg med ryggen til. Når jeg står med ryggen til er det grønt lys, og da kan barna gå, men når jeg snur meg mot barna er det rødt lys, og dersom noen av barna er i bevegelse, må de gå ned til startstreken igjen. Den som kommer først frem til meg, overtar denne rollen i neste runde.
• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
 1. En lek som utfordrer barnas konsentrasjon, reaksjonsevne og balanse.2. Denne leken utfordrer barnas samarbeids- og kommunikasjonsevne. Samtidig som den også går litt på reaksjon.3. Dette leken tester både utholdenheten for dem som løper, men også reaksjonsevnen til de som ligger nede.

Vise og forklare
15 min


Spesiell del:

Bokstav- lekKatt og mus
5-6 på hvert lag (2-4 lag). Elvene stiller seg på en rekke, og går/små jogger. De holder på sånn til jeg blåser og sier en bokstav som de skal lage. De som er raskest og lager den fineste bokstaven vinner. Gjør dette noen ganger og de som har vunnet flest runder vinner.

En er katt, en annen er mus. De andre ligger to og to i en sirkel. Katten jager musa. Musa blir "fri" når den stiller legger seg ved siden av et par. Da blir den ytterste i paret ny mus og må flykte og finne seg et nytt par å legge seg ved. Blir musa tatt, blir musa katt og motsatt.


Vise og forklare
25 min
Hoveddel:

Sykehus-sisten


Stikkball


Plasserer en tjukkas i midten, som er sykehuset. En eller to har den, og skal prøve å ta de andre. Dersom man blir tatt, må man legge seg ned å vente på to andre medelever som må bære vedkommende til sykehuset. Bytter de som har den etter hvert.  

Innenfor et avgrenset felt får deltakerne lov å kaste på hverandre med softball. Blir man truffet er man ute av spillet til den som traff deg blir truffet. Det er ikke lov å ta mer enn tre skritt med ball.  Start med en ball og kom inn med flere baller etter hvert. For å bli fri må man løpe en gang rundt hallen
Denne leken tester barnas samarbeidsevne (for de som løfter), utholdenhet spesielt for de som har den, men også for de andre.

Her øves deltakernes ballsidighet, øye-hånd koordinasjon og utholdenhet.


5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Evt. tøye litt.
Samles i sirkel:
Hører hva de synes om økta, hvordan det har vært og om det var gøy.
Dette gjør vi for å samles og ha en liten oppsummering og kanskje de kan komme med ønsker til neste gang.1 kommentar:

  1. Økta gikk bra. Jeg gjennomførte alt det jeg skulle, og det virka som om barna hadde det gøy. En ting jeg har merket er at barna blir veldig ivrige når vi skal ha en øvelse der noen skal "ha den" eller liknende, og begynner å mase. Videre må jeg derfor bli strenger/tydeligere på at det ikke er greit, og de som maser ikke får "ha den". Ellers var de veldig flinke til å være stille når jeg snakket og forklarte en øvelse.

    SvarSlett