Aktive Lokalsamfunn

onsdag 21. november 2018


NAVN: Jenny Sørby
DATO: 22.11.18

HOVEDMÅL: Jobbe med fart og kontroll i finter.
FERDIGHETSMÅL: Barna skal bli tryggere i finter, føle at de har mer kontroll og forståelse for spillet. Vi jobber med juggebevegelsen og flyt der.
HOLDNINGSMÅL: Gjennom ulike angreps- øvelser skal barna føle at de er i et trygt miljø, og oppleve håndballtreninger som gøy. 

STED/TID: Vestfossen Flerbrukshall, kl 17.30-19.00.
ALDER: J08

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Introduksjon
Vi samles i en sirkel. Jeg presenterer meg selv, og forteller mine tanker om håndballøktene vi skal ha fremover.
Skaper samhold, motivasjon og trygghet
Ca 15 min

Generell oppvarming:

Syv-trekk.

Basket med en vri
Barna blir delt opp i to lag. De får 1 ball som de skal prøve å få 7 pasninger uten at ballen er rørt av en motstander eller gått i bakken.
Barna skal spille vanlig basket - bare med håndballregler. Men man får ikke poeng ved at man får ballen opp i kurven. Man får kun poeng dersom man skyter ballen på basketflaten, og en annen på laget tar imot ballen igjen.  


• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere
- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
- Nerveimpulsene går raskere
- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå.


Vise og forklare
Ca 5 min


Spesiell del:
-kaste to og to


-Kaste med tanken om at det skal gå kjapt


-Kaste bak, og bak beinaBarna stiller seg opp langs langsiden og begynner og kaste to og to. Dette er viktig for resten av økta, ettersom den inneholder flere kastøvelser. Øve på å kaste bak rygg.

Barna skal kaste to og to, men de skal nå jobbe med fokus på at ballen skal gå fort, samt at høy arm er viktig. Jobber 20 sek om gangen.


For at det skal være litt morsomt å kaste, så skal barna få prøve en morsom kastvariant. Denne varianten brukes ikke mye i spill, men det er fortsatt viktig for forståelsen, samt det er gøy.

Vise og forklare
60 min
Hoveddel:
Hinke på en linje

Hoppe lett på to bein, gjøre et eksplosivt hopp til siden.

4 mot to i trekant
Finte over hekker

Finte på motspillerJugge bevegelse


Spill på 1 mål – 3 feil.


Barna skal stå å hoppe lett på to bein hele tiden, når jeg blåser i fløyta skal de gjøre et eksplosivt skyv til annenhver høyre og venstre.

4 angrepsspillere, derav 1 linje. Utespillerne står i trekant, og linjespilleren inni denne trekanten. Forsvarsspillerene står rundt linja og skal sørge for at ikke linja får noe innspill. Linja skal prøve å få innspill, og utespillerne skal prøve å sentre inn til linja.


Jeg setter opp hekker og flate kjegler som barna skal finte på. De skal hoppe over kjeglen, gjøre sideskyv over kjeglen, eksplosivt ut av finta. Når de har gjort det gjennom alle hekkene skal de skyte i mål.


Barna stiller seg opp i to backrekker, hvor to stk står i forsvar. I starten skal forsvarsspillerne virke «dumme», slik at barna får prøvd seg på litt finter. Hvis barna forstår og får dette til, så kan forsvarsspillerne ta i mer.


Barna stiller seg opp på 3 backrekker. Midten starter med ballen og sentrer gjennom en gang, så skal de sette i gang juggebevegelsen. Midten sentrer til v.back, og får igjen ballen idet hun beveger seg mot venstre siden. Hun kaster så til høyrebacken. Venstre backen har da beveget seg inn mot midten, får igjen ballen av høyre og hopper opp og skyter. Gjøres først uten forsvar, og så med forsvar. Hvis dette går fint så tar vi med linje, hvis ikke sparer vi det til neste gang.

Gruppa deles i to og skal spille vanlig spill, bare at det er på et mål og ikke to. Når angrepet får 3 feil (gjelder håndballregler og bomskudd), bytter forsvar og angrep. Spillerne skal prøve å gjøre juggebevegelsen vi øvde på i forrige øvelse. Istedenfor at jeg sier ifra hva de skal gjøre blir de nå utfordret til å sette i gang bevegelsen på egenhånd.

Dette er for å varme opp anklene frem mot finter, men også varme opp de eksplosive musklene.

Dette gjør at utespillerne må utfordre forsvaret, og også øve på tempo i kast. Dette er en øvelse som forbereder utøverne for dueller i angrep.
Dette er for å få en grunnleggende forståelse av hvordan man utfører en finte. Øvelsen gjør det enklere for barna å forstå hvordan man skal bevege seg riktig for å få til en god finte.


Dette er viktig for å forstå hvordan man kan utføre finter i kampsituasjon, der forsvar alltid hører med.

Dette er en bevegelse som brukes ofte som trekk i kamp. Her vil presisjon av kast og mottak være avgjørende. Vi begynte med denne øvelsen forrige trening, og skal jobbe med å få flyt i bevegelsen.

Ettersom vi kun har halve hallen så spiller vi på et mål. Dette gjør det i grunn enklere for meg som trener å gripe fatt i enkelt situasjoner, og kan enklere korrigere spillet. Vi skal bruke litt lenger tid på dette enn vi gjorde forrige gang, sånn at vi kan gå igjennom ulike momenter som skjer i spillet.

Vise og forklare
5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Tøye.
Samles i sirkel:
Vi gjennomfører enkle tøyingsøvelser, samtidig som de kan fortelle sine tanker om økta.
Gjøres for å ha en rolig avslutning på økta, og for at barna kan komme med innspill dersom de har noen tanker.
1 kommentar:

  1. Det er litt lite struktur på gruppa, men det handler mest om at de har liten erfaring. Gruppa får ikke helt til juggespillet, og jeg merker at de blir fort ukonsentrerte. De står mye oppå hverandre i spillet og det blir ikke den flyten som jeg ønsker. Men gruppa var allikevel mer konsentrerte nå enn det de var forrige gang.

    SvarSlett