Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. februar 2022

Øktplan uke 6

Idrett: cheerdance

Sted: hokksundhallen

Instruktør: Andrea Kamphorst

Mål for økten: lære bort breakdans til rutine


Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

metode

15 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

Gå gjennom gammel koreografi

 

 

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

Jeg velger å gå gjennom den gamle koreografien som skal brukes som en del av oppvarminga også. Da markerer vi del for del, og utøverne får en oppfriskning av det som ble lært før jul. 

 

Ape metoden, oppdagende læring, vis og forklar

1,5 time

 

 

Hoveddel

Koreografi

-       Lære bort 3 åttere til ny start på rutina

-       Gå gjennom alt nøye 

-       Dele i grupper for observasjon og for øvelse av publikum

Denne timen skal utøverne lære en ny start på rutina. Her har jeg lagd koreografi som skal skape effekter, og jeg må teste ut og se hva som funker å ikke. Derfor vil mye nytt prøves ut. Jeg går sakte å nøye gjennom alt, og kjører samme åtterne flere ganger før jeg går videre. Det er viktig å passe på at alle henger med så man ikke lager seg uvaner. Jeg velger å dele gruppa i to den siste timen da dette er god observasjon av koreografien for de som ser på, og god øvelse med publikum for de som danser. Til slutt setter jeg koreografien sammen med andre deler så utøverne får et helhetsbilde

Vis og forklar

 

avslutning

uttøying serie

Jeg har en uttøyning serie som jeg bruker etter nesten hver time. Denne gjør at utøverne får bedre bevegelighet generelt i hele kroppen. Det er dynamisk bevegelighet gjennom hele

apemetoden

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar