Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 15. februar 2022

Øktplan, 3. klasse SFO Wennersborg, 16.02.22

 

 

NAVN:          Mika Hannes                                                                                             DATO: 16.02.22

 

MÅL FOR ØKTA: forbedre koordinasjon gjennom leik

 

STED: Wennersborg

 

 

UTSTYR: myk ball, erte poser

 

 

 

 

TID/Utstyr

Hva

Hvordan

Hvorfor

 

 oppvarming: 15 min

 

 

 

 

 

 Bomba: 2 runder S-del

Doktor sisten: G-del

 Bomba: Stå i ring med en stikkball, men en person i midten, den i midten teller til 30 i eget tempo, da skal de rundt gi ballen videre. Etter den i midten har telt til 10 tar den en hånd opp, etter 20 begge opp og klapper når den har kommet til 30. den personen som har ballen når tiden er ute blir ute av leken. Da må man sette seg ned og de andre må løpe over den for å gi ballen videre

Doktor sisten: en eller to personer har den, de skal prøve å ta de andre.  Hvis man blir tatt så må man legge seg ned å få de andre til å dra/bære deg til et området der man kan bli fri. Man kan ikke bli tatt hvis man bærer noen.

 Bomba: når noen blir ute må man bruke øye-fot koordinasjon for å bevege seg til neste person uten å tråkke, og bruke øye-hånd koordinasjon for å ikke miste ballen når man gir den videre.

 

Doktor siste: bra generell oppvarming, for å musklene og leddene til å bli varme og bli klare for aktivitet. Samtidig som at man må bruke koordinasjonen for å legge ned personen rolig og ikke hardt

 

 

Hoveddel: 40 min

 

 

 Boksen går: 2 - runder

 

Stafett: 2 runder

 

 

 Boksen går: 1 person har den, og må telle til 30. De andre gjemmer seg, hvis han som har den ser deg og sier navnet ditt "på boks" så er du ute. Hvis du greier å ta på boksen å rope "boksen går" vinner de som gjemmer seg.

 

Stafett: lage en skiskyting løype med hinder der de skal løpe gjennom uten ski, og når de kommer til det stedet de skal skyte/kaste, skal de kaste 3 erte poser i en rokkering, hvis man bommer blir det strafferunder, for det antallet poser man bommer. Man må hente erte posene etter man har kastet og legge de der de lå. Så må man ta på neste mann som er ved målet for å komme videre.

 Boksen går: forebygge de koordinative egenskapen slik at man kan gjemme seg uten å bli merket bedre, og løpe på steder da man bruker øye-fot koordinasjon slik at man ikke faller. Og hvis man må gjemme seg fort å bruker man koordinasjonen hvis man for eksempel skal kaste seg ned på bakken der du vil.

 

Stafett: forbedre samarbeidsevne og koordinative egenskaper

 

Avslutning: 15 min

 

 

Kongen befaler

En er kongen og bestemmer hva de andre skal gjøre. De andre kan bare gjøre noe hvis kongen sier "kongen befaler" ført, hvis ikke er man ute.

Kongen befaler: der er det mange øvelser som kan kommer, da spesielt mange øvelser. Da kan det for eksempel komme øye-hånd koordinasjonsøvelser som å ta seg på nesen.

1 kommentar: