Aktive Lokalsamfunn

onsdag 16. februar 2022

Øktplan uke 7

Idrett: cheerdance

Sted: hokksundhallen

Instruktør: Andrea Kamphorst

Mål for økten: gå gjennom plasseringer og kombinere dette med koreografien

Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

metode

15 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

Gå gjennom gammel koreografi

 

 

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

Jeg velger å gå gjennom den gamle koreografien som skal brukes som en del av oppvarminga også. Da markerer vi del for del, og utøverne får en oppfriskning av det som ble lært før jul. 

 

Ape metoden, oppdagende læring, vis og forklar

1,5 time

 

 

Hoveddel

Plasseringer

-       Gå plasseringer

-       Gå med koreografi

 

Koreografi

-       Gå gjennom del for del

-       Dele i grupper

-       Pirke på hverandre

Jeg starter med å gå gjennom alle plasseringer og sette alt på streker. Etter at jeg har gått gjennom plasseringene slik at alle utøverne skjønner hvor de står, begynner vi å gå plasseringene til sangen. Til slutt markerer vi koreografi til musikk med plasseringsbytter.

 

Etter å ha gått plasseringer begynner vi med pirking på rutina. Da deler jeg rutina i fem deler, også danser hver gruppe to ganger for hver del. Utøverne kommer med gode og konstruktive tilbakemeldinger. 

Vis og forklar

 

avslutning

uttøying serie

Jeg har en uttøyning serie som jeg bruker etter nesten hver time. Denne gjør at utøverne får bedre bevegelighet generelt i hele kroppen. Det er dynamisk bevegelighet gjennom hele

apemetoden

 

2 kommentarer:

  1. denne økta var svært produktiv og jeg fikk fikset opp i alle plasseringer og utøverne begynner nå å gå de på automatikk. da jeg pirka fikk jeg sett enkelt utøvere bedre og fikk fikset opp i småfeil. jeg beregnet noe lite tid så må fortsette med pirking nesteuke

    SvarSlett
  2. på grunn av korona henger vi noe bak på periodeplanen. plasseringer og overganger er noe jeg må sette når det er nesten fullt eller fullt oppmøte på trening.

    SvarSlett