Aktive Lokalsamfunn

søndag 20. februar 2022

Økt 14. Uke 8. Vestfossen Allidrett. Benjamin Høgvoll

 

Øktplan

                                                                                                                           

Dagens aktivitet (idrett): Allidrett – Samarbeid                                                                                               Navn: Benjamin Høgvoll

Dato: 21.02.2022                                                                                                                                                                 Klasse: 3IDB

Mål for økten: Prøve å samarbeide med hverandre og lære ulike stafetter og leker

 

Varighet (tid)

Hva (Innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode/merknad

Oppvarming:

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hauk og due

 

 

 

 

 

 

 

Oppdagende læring

 

Hoveddelen:

20 min

 

 

 

 

 

 

 

 

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kanonball

Kanonball :: Studenttiltak

 

 

 

 

 

Jegerball

 

gruppa deles i to lag. Dem som blir truffet av ballen blir død/ tatt. Og må gå i «fengsel» som er bak motstanderens side. For å komme ut av «fengselet» må man skyte en av motstanderne, den du skyter må da i «fengsel». Skyter man alle på motstanderlaget har man vunnet.

 

 

 

 Jeg velger to-tre av barna som skal være «jegere», disse skal ha på seg en vest og ha hver sin skumball. De skal løpe rundt på et avgrenset område og prøve å kaste ballen på de andre, blir man skutt må man sette seg på en benk, til jeg sender de ut igjen etter noen sekunder.

 

Dette er en ny lek so bygger på mange av de grunnelementene vi har jobbet med tidligere på allidretten. Denne leken har et mer krevende fokusnivå og det stilles litt mer

 

 

 

Dette er en forenklet versjon av kanonball, vi gjør dette mest fordi barna syntes det er ekstremt gøy og viser stort engasjement. 

 

Oppdagende læring

 

Avslutning:

10 min

 

Stiv heks

 

 

 

Jeg peker ut to-tre som skal være hekser, de skal løpe rundt å prøve å ta alle de andre, hvis de tar noen så må den som blir tatt stå helt stille der han/hun ble tatt med spredte bein sånn at andre kan redde personen ved å krabbe mellom beina.

 

 

Vi gjør dette fordi det er en morsom avslutning på økta, barna syntes dette er en morsom lek, og de må jobbe med seg selv for å klare og følge med på når de må stoppe. Dette var også noe barna selv spurte om vi kunne ha.

 

 

Oppdagende læring

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar