Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 22. februar 2022

 

Øktplan G06 fotball

Økt 12 onsdag uke 8

Dagens aktivitet: fotball

Navn: Maxim

Klasse: 3IDA

Mål for økten: fokusere på første og andre forsvarer, kollektivt press, effektivt spill og samarbeid i forsvar.

 

 

 

Varighet

Hva:

Hvordan

Hvorfor

Oppvarming

10 min

 

-skadefri

 

- Skadefri blir utført ved at spillerne lager 2 rekker. De jogger etter hverandre med gitte øvelser til en gitt lengde. Øvelsene kan være høye kneløft, sparke rumpa, jogge sidelengs, indianer, brazilianer, sparke høyt, rotasjon av hofteleddsbøyeren, sprinter osv

 

 

Skadefri er for å gjøre spillerne varme og klare for mer intensiv trening.

 

Hoveddel

30 minutter

Possesion

 

2v1

 

possesion foregår ved å dele spillerne inn i 2 lag. Lagene går inn i en firkant jeg har satt opp. Målet er at det ene laget skal holde på ballen så lenge som mulig mens det andre laget skal vinne ballen. Målet er å få raske pasninger, og gode bevegelser for å få flyt i spillet.

 

Deler gruppen opp i 3 lag og avgrenser et område. 2 lag skal samarbeide med hverandre for å beholde ballen, mens det tredje laget skal jage etter ballen og prøve å vinne den. vinner det laget som presser ballen, er det det laget som rørte ballen sist før den ble vunnet som skal være i midten.

 

Possesion er for å gjøre spillerne bedre på raskt spill, flyt i spillet og gode bevegelser. Det laget uten ball skal fokusere på organisert forsvar og vinne ballen så fort som mulig.

 

2 mot 1 er en god øvelse på samarbeid blant forsvar. De er halvparten av spilleren sammenlignet med de med ball, så de må jobbe godt sammen for å vinne ballen.

 

Avslutning

50 minutter

-kamp

Mye kamp for det er kaldt og en stor gruppe. Deler opp i lag avhengig av hvor mage som møter opp. Om det blir 3 lag, lar jeg spillerne bestemme om de vil ha bytter ved hver scoring, eller etter ca 2/3 minutter med kamp. Og om det bli vinneren står, eller full rotering er opp til spillerne. 

Kamp er for å se om øvelsene spillerne akkurat har gjennomført har fungert og se om de kan ta det med inn i spillsitusjoner. Også for å få flest mulig i god aktivitet hele tiden.

1 kommentar: