Aktive Lokalsamfunn

onsdag 16. februar 2022

Skitrening for rød gruppe torsdag uke 7

Uke: 7


Dato: 17.02.2022


Trenere: Kristian (Vegard, Torun, Dag Espen)


Aldersgruppe: 12-13 år


Utstyr: Skiutstyr til klassisk, kjegler, terning


Hovedmål: forberede til konkurranse (konkurranseforberedelser) (påvirke den aerobe utholdenheten)


Holdningsmål: Få barna til å holde fokus når jeg gir beskjed


Ferdighetsmål: Holde god teknikk under konkurranse lik trening 


Kunnskapsmål: Lære hvordan man kan forberede seg til konkurranse


Treningsmåte: klassisk


Tid 

ca. 90 min

Hva

Hvordan 

Hvorfor 

Metode/kommentar

Ca. 5 min

Oppstart/intro

 

Samler alle i en halvsirkel rundt meg og introduserer økten.

Merke start av trening, samt samle alle så jeg har kontroll på utøverne. Intro av økten for å forberede utøverne + inkludere de

 

 

Ca. 20 min

Oppvarming:

G-del: 20 min med skigåing 

 

S-del: hurtighetslek 

3 runder hver 

 

20 min med skigåing i runder i rulleskiløypa, oppvarmingen blir litt individuell fordi det er så brett spekter på ferdighetene til utøverne, men jeg samler de etter ca. 20 min. De skal gå med lav intensitet og ha litt fokus på grunnleggende langrennsteknikk som vi går igjennom før økten.

 1 og 1 går mot hverandre på i hurtighetsleken. De har ca. 2 min pause mellom dragene


Oppvarming gir en gunstig overgang fra hvile til fysisk arbeid. Samtidig øker det prestasjonsevnen, forebygger skader, øker lysten til å trene og motivere (mange flere eksempler, men har valgt de jeg synes er viktigs). det å sende utøverne ut er enkelt og organisere, samt at det er en god måte å innlære selvstendighet på treningen. Hurtighetsleken klargjør kroppen mer spesifikt for hoveddelen (S-del). Samtidig som den opprettholder ett element av lek og morsomheter, og konkurranse.

 

Oppgavestyrt/oppdagende læring/vis og forklar  


(Imens eventuell venting når jeg laget løype eller annet med kjegler, sender jeg de ut på en runde rundt stadion (ca. 400m), for god aktivisering og påvirkning av teknikk og balanse/tyngdeoverføring i diagonalgang)

Ca. 50 min

Hoveddel:

Konkurranseforberedende aktivitet. 


2 x 3 min drag, 2 min pause 


3 x 1 min drag, 2 min pause 

 
 

Hurtighets-stafett

 

Stafett

 

 

 


 

2 x ca. 3 min drag med ca. 2 min pause (moderat intensitet, i3-i4)

3 x ca. 1 min drag (full intensitet, i5)

 

 

Jeg lager 2 lag, som jeg etter det deler i 2, to lag på hver side av stadion, så går de mot det andre laget, en lengde mot den andre siden av stadion er en etappe, de veksler nå de har gått en runde og neste mann kan gå over på den andre siden, de går 4 lengder  hver.


Eventuell stafett hvis de har lyst og det passer inn i opplegget.

De skal gå skirenn til helgen og fikk derfor beskjed om å holde et konkurranseforberedende opplegg. 2 korte kontrolldrag for at de skal få kjenne på hvordan det er å gå over en lengre periode med puls samtidig som de ikke blir helt utslitt, 3 harde drag for å trene med høy fart og pulls, dette er god type trening før konkurranse. Hurtighetsstafett for å ha det litt gøy møt slutten av økta samtidig som vi får inn hurtighetselementet i treningen. Hvis tiden strekker til er det alltid mange som ønsker vanlig stafett på slutten og da for jeg se om vi skal det eller ikke. Det har funket veldig bra og la barna bli inkludert i økta og få bestemme litt.

Oppgavestyrt/oppdagende læring


(Imens eventuell venting når jeg laget løype eller annet med kjegler, sender jeg de ut på en runde rundt stadion (ca. 400m), for god aktivisering og påvirkning av teknikk og balanse/tyngdeoverføring i diagonalgang)


Ca. 15 min

Avslutning:

Rolig nedgåing på ski

 


Etter intervallene og stafettene tar utøverne litt drikke om ønsket også sender jeg de ut for å gå rolig de siste 15 min i eget tempo, det skal være rolig


En rolig avslutning der de får roet ned kroppen og gått ut litt melkesyre som de opparbeidet seg i hoveddelen. Dett er få å unngå stive og ømme muskler samt forhindre skader. Det er også veldig sosialt sammen på slutten og skravle med hverandre og de får gått i sitt eget tempo. 

Oppgavestyrt/oppdagende læring

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar