Aktive Lokalsamfunn

søndag 13. februar 2022

G2010 Skrim futsal 13.02.2022

 

Trening 13.02.2022

Mål for økten: ha en morsom futsal økt med mye fokus på spill

 Varighet

Hva(innhold)

 

Hvordan(organisering)

Hvorfor(begrunnelse)

Metode

Oppvarming

25 min

 

 

 

G-del Skadefri

 

 

 

S-Del

Øvelse

 

 

 

Barna løper på i to rekker og gjør ulike skadefri øvelser som, høyekneløft, spark bak osv. jeg viser øvelsene.

 

 

Barna stiller seg på to rekker bak et mål der jeg er målvakt. Jeg kaster en ball ut og de to som er foran på de to rekkene løper ut og sal prøve å score på meg. Legger inn ulike momenter som for eksempel at de må legge seg på ryggen, magen, lukke øya osv.

Øke kroppstemperatur slik at blodgjennomstrømningen blir bedre, og slik at oksygen og næringsstoffer transporteres raskere til musklene.

 

Musklene blir mere klar til å jobbe og dermed forebygger man skader.

 

Øker også prestasjon og motivasjon hos elevene

 

S delen er for å varme opp spesielt for det vi skal drive med i hoveddelen.

.

 

Apemetoden

 

 

 

 

Oppgavestyrt læring

Hoveddel:

60 min

 

 

 

 

 

 

 

Kamp

 

Spiller kamp over hele hallen, der jeg er med ettersom ikke så mange er påmeldt

 

Dette er noe vi gjør hver økt og det er veldig viktig å trene på de tingene man har øvd på i en kampsituasjon slik at det blir mest mulig kamplikt. I dag spiller vi mest mulig kamp fordi det skal bli en morsom økt og fordi treninga kom veldig brått på og dermed rakk jeg ikke lage noe annet opplegg.

 

 

 

Oppdagende læring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avsluttning

5min

Tøying

Vi tøyer rolig organisert i en sirkel der vi har fokus på de største muskelgruppene i fotball som for eksempel bakside/framside/utside lår, lysk og legg

Vi tøyer etter trening for at blodsirkulasjonen øker og dermed blir restutisjonsprosessen kortere. I tillegg løser man opp muskler som trekker seg sammen under trening som hjelper oss med å ha godt bevegelsesutslag.

Vise og forklare metoden

1 kommentar:

  1. Denn økta kom veldig brått på meg siden det var ingen av trenerene som kunna ha søndagsøkta, så da tok jeg den i steden for tirsdagsøkta. Jeg rakk da heller ikke å lage noe plan før økta, så jeg valgte å spørre barna hva de likte å gjøre i futsal øktene siden jeg aldri hadde hatt en futsaløkt før, tenkte at vi kunne ha mest mulig spill slik at økta ble så morsom som mulig. økta gikk bra og jeg syns jeg løste situasjonen bra

    SvarSlett