Aktive Lokalsamfunn

onsdag 16. februar 2022

Øktplan treningsledelse fredag 18 februar

 

ØKTPLAN

 

 

 

 

 

NAVN: Kasper Løvdal Lekve                                                                                                    DATO: 18 februar

 

MÅL FOR ØKTA: Trening gjennom leik

 

 

STED: Kongsberg, ute utenfor idrettshallen

 

 

UTSTYR: Softballer, kjegler, ringer, vester.

 

 

 

 

TID/Utstyr

Hva

Hvordan

Hvorfor

Oppvarming: 

 

 

 

 

 

Stikkball

Alle mot alle, man skyter hverandre og må ta øvelser for å komme inn igjen. 5 reps av enten pushups, knebøy, spensthopp.

Få opp litt puls og varme opp musklene slik at jeg unngår skader. Når man varmer opp blir man forberedt på det man skal gjøre og da er det viktig å jobbe spesifikt, så derfor løper jeg.

 Hoveddel: 

 

 

 

 

Capture the flag, Gladiatorball.

Capture the flag: setter opp en ganske stor bane som jeg deler i to med en vest på hver side, to lag som skal prøve å ta vestene til hverandre. Man er fri på sin side av banen. Kaster også ut baller som man kan bruke til å skyte motstanderen for å unngå at de skal ta flagget. Man kan også bli tatt av at motstanderen tar på deg hvis du ikke er på din egen side som du er fri på.

 

Gladiatorball:Deler gruppen inn i to lag og setter opp flere mål med kjegler rundt banen. Lagene scorer  ved at scoringsballen treffer en av de to målkjeglene til motstanderlaget. I tillegg bruker jeg to eller flere «giftballer» til å stikke (som i stikkball) motstanderen med. Når man blir truffet av giftballen må man bevege seg til en helningssone før man kan delta i spillet igjen

Jeg har disse aktivitetene for  at det skal være gøy men også for at det skal bli litt trening ut av det. Poenget er å få trening gjennom leik.

 

 Avslutning: 

 

 

 

Tøyer hamstring, forside lår, bakside legg.

 

(hamstring) Med rett rygg og hodet opp lener du deg langsomt fremover ved å bøye i midjen. Du kjenner at det strekker på undersiden av låret. Hold tøyningen i 30 sekunder. 

 

(knestrekkeren) Balansere på ett bein, mens jeg holder det andre beine bak meg og i hånda. Presse hofta fram får å kjenne at det strekker. Holde i 30 sekunder.

 

(bakside legg) Står med tærne opp etter en vegg og lener meg fremover for å kjenne det i leggen. Holde i 30 sekunder.

 

Rydde

Tøying hjelper å forbedre bevegelighet og smidighet i leddene. Hjelper til å øke blodsirkulasjonen til musklene, som kan forkorte restitusjonen. Økt blodsirkulasjon er positivt, da kroppen kan fjerne avfallsstoffer fra musklene raskere. 

 

1 kommentar:

  1. Leverte veldig god plan. Mål for timen skal være konkret.

    SvarSlett