Aktive Lokalsamfunn

onsdag 2. februar 2022

 Øktplan uke 5

Idrett: cheerdance

Sted: hokksundhallen

Instruktør: Andrea Kamphorst

Mål for økten: lære bort breakdans til rutine


Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

metode

15 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

Gå gjennom gammel koreografi

 

 

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

Jeg velger å gå gjennom den gamle koreografien som skal brukes som en del av oppvarminga også. Da markerer vi del for del, og utøverne får en oppfriskning av det som ble lært før jul. 

 

Ape metoden, oppdagende læring, vis og forklar

1,5 time

 

 

Hoveddel

Koreografi

-       Lære bort 8 åttere av breake koreografi til rutina

-       Gå gjennom alt nøye 

-       Dele i grupper for observasjon og for øvelse av publikum

Utøverne skal lære en ny del som består av 8 åttere med koreografi, men denne gangen skal de lære break som er en dansestil de ikke har gjort så mye før. Jeg går sakte å nøye gjennom alt, og kjører samme åtteren flere ganger før jeg går videre. Det er viktig å passe på at alle henger med så man ikke lager seg uvaner. Det er mye arbeid på bakken, og mye små tekniske ting som jeg må gå nøye gjennom. Vi deler gruppa i to under bortlæring av 1 åtter da de gjør ulike dansetrinn, dette gjør at utøverne har fokus på sin koreografi som skal utføres. Jeg velger å dele gruppa i do den siste timen da dette er god observasjon av koreografien for de som ser på, og god øvelse med publikum for de som danser. Til slutt setter jeg koreografien sammen med andre deler så utøverne får et helhetsbilde

Vis og forklar, apemetoden

 

avslutning

uttøying serie

Jeg har en uttøyning serie som jeg bruker etter nesten hver time. Denne gjør at utøverne får bedre bevegelighet generelt i hele kroppen. Det er dynamisk bevegelighet gjennom hele

apemetoden

 

2 kommentarer:

  1. økten gikk bra, og utøverne klarte koreografien jeg lagde. åtte åttere ble litt mye med break, så jeg kortet det ned til fire åttere. på slutten av timen jeg la inn litt lette dynamiske styrkeøvelser rettet mot hiphop siden jeg hadde litt tid til overs

    SvarSlett
  2. God øktplan, Andrea! Men bruker du alle tre instruksjonsmetodene i oppvarmingsdelen? Og hvilke øvelser inngår i uttøyingsserien du nevner avslutningsvis?

    SvarSlett