Aktive Lokalsamfunn

torsdag 11. november 2021

øktplan uke 45, cheerdance
mål for økta: pirke på rutine slik at utøverne blir trygge på den, og gjøre den så synkron som mulig


Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

20 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

 

Kortstokk stafett, 15 min

-       Plukker man opp feil kort skal man ta antall reps som står på kortet av ulike øvelser

-       Hjerter = burpees

-       Ruter = moutainclimbers

-       Spar = hoppende utfall

-       Kløver = jumpingjacks med klapp over hodet

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

Kortstokk sisten er en lek jeg vet at utøverne liker godt. Det er en fin måte å trene styrke og litt utholdenhet på en gøy måte, og jentene blir motiverte for treningen.  

1,5 time

Hoveddel

-       Pirke på overall rutine, 30 min

-       Dele gruppa i to og danse for hverandre, 30 min

-       Gå gjennom ansiktsuttrykk gjennom alle delene i rutina, 10 min

-       Kjøre fullt som samla lag, 15 min

 

Det er viktig nå rett før konkurranse å pirke på overall rutine og på de største feilene som kan være tydelige for dommerne. Spesielt i deler som breaking og wacking er det mye poeng å hente inn hvis det ser bra ut helhetlig. 

 

Jeg velger å dele inn gruppa i to å kjøre rutina fordi da får de øvd på å danse forran andre, og de kan se på hverandre, oppfatte og gi tilbakemeldinger slik at rutina kan se enda bedre ut. 

 

Ansiktuttrykk er en egen kategori på scooresheet, og denne delen kan være vanskelig å jobbe med fordi det er mange som syntes det er flaut og virker teit. Derfor er det viktig å øve på det på trening, og gå gjennom del for del og snakke om hvordan utstrålingen fra ansiktet skal være.

 

Til slutt kjører vi rutina fullt ca 5 ganger med gode pauser mellom hver gang, med fokus på pirkinga som har blitt gjort før i timen.

15 min

Avslutning 

-       Drikkepause 2 min

-       Avslutter med bevegelighetsdans 10 min

På slutten har jeg en slags dans med ulike øvelser som jobber med bevegelighet på mange ulike deler av kroppen. Det er både yogaøvelser, tøyeøvelser og avslapningsøvelser. Denne utføres to ganger. 

 

2 kommentarer:

  1. økten gikk som planlagt, og jeg fikk gjort det jeg ønsket. koreografien ble mer synkron etter timen, og jentene blir mer trygge på den. jeg merker at når vi deler opp å danser for hverandre kjører de veldig bra å blir motiverte, så dette vil jeg ta med i fremtidige økter.

    SvarSlett
  2. Bra, Andrea. Hvilken rutine skal pirkes på? Spesifiser målet. Hvilke undervisningsmetoder bruker du?

    SvarSlett