Aktive Lokalsamfunn

torsdag 3. februar 2022

Øktplan madsebakken SFO 3 klasse 4.2.22

 Øktplan madsebakken SFO, fredag 04.02.22

Økt plan   

Dagens aktivitet idrett: Allsidig trening                                                                                                                 Dato: 4/2 - 2022

Navn: Susann                                                                                                                                                Klasse:2IDA

Mål for økten: Bevegelsesglede

Utstyr: stikkballer og  vester

 

 

 

 

Varighet (tid):

Hva (Innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode/merknad

15min

 

 

 

G: del 7 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S: del 8 min

Rompe sisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stikkball

3-4 baller skal brukes

 

 

 

 

 

Jeg bruker halve gymsalen. I rompesisten skal man sitte på rompen og komme seg bortover. Jeg starter med at det er en som har den og legger eventuelt til flere i forhold til aktivitetsnivået.  Når man blir tatt er det den som har den. Den som har den har vest, og må gi den videre.

 

 

 

 

 

 

Jeg bruker hele gymsalen og trenger 3 til 4 softballer. Målet med leken er å treffe de andre og ikke bli truffet selv. (alle mot alle) Når du har ballen har du 3 skritt og hvis du blir treffet må du ta 5 stjernehop, så er man med igjen.

Dette er en fin lek å starte aktivitetene med, for å holde aktivitetsnivået litt nede. Ved å begynne på rompa, får dem ikke for høy intensitet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stikkball har et moderat intensitetsnivå, som gjør at man kommer i bevegelse, samtidig som det er gøy, slik at man ikke tenker over at man trener.   

Oppdagende læring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppdagende læring

Hoveddelen:

40 min

 

 

8 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Haien kommer


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stafetter

Ballpastninger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ballhopp stafett med hink

 

 

 

 

 

 

Sikk sakk mellom hverandre

 

 

 

 

 Krabbe gjennom hverandre

 

 

Haien kommer

Deler elevene i fire grupper, der hver gruppe får sitt fiskenavn F.eks torsk, havfrue osv.

Hvert lag får til delt hvert sitt hjørne i salen. En elev er hai og står i midten. Jeg roper ut navnene til lagene og fiskene begynner å løpe rundt haien, når jeg roper haien kommer, gjelder det å komme seg til hjørnet sitt før haien tar deg. De som blir tatt av haien, blir haiens hjelper. Jeg deler ca 5 i hvert hjørne.

 

 

 

Stafett med fire på hvert lag, og 5 lag. Lagene står på rekke som et tog, med en meter avstand mellom hvert lagmedlem. Den første på rekken holder en softball, og sender den ved å snu seg til siden til neste mann. Når den bakerste på rekken har fått ballen løper den frem, slik gjentar det seg.

 

Ballhopp er at man steller seg på en rekke, den første hopper med ballen mellom beina til midten av gymsalen og hinker tilbake. Så er det neste man sin tur. Når alle på rekken er ferdig setter man seg ned.

 

Sikk sakk er at man steller seg på en rekke, det er bakerste som løper sikk sakk mellom hvert barn. Når man kommer først, første man over banen.

 

Man steller seg på en rekke, der den bakerste, krabber imellom beina på de foran, så steller den seg først på rekken, så er det om å gjøre å komme fortest mulig til midten av gymsalen.

Haien kommer er moderat til høy intensitet.  Haien kommer er en øvelse, man ikke tenker over at man løper, siden man er fokusert på å ikke bli tatt av haien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved stafetter får man opp aktivitetsnivået, samtidig som man har det gøy.

Hensikt med stafettene er å samarbeide og tenke kreativt. Jeg velger å variere i stafettene for å få allsidig trening, og ulik intensitet. Man får også mestringsfølelse i ulike øvelse.  

Oppdagende læring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppdagende læring

Avslutning:

5min

Rydde og oppsummere i ring 

Etter vi har ryddet, samlet vi oss i ring og snakker om hvordan økten var.

Få tilbakemelding fra barna.  

 

 

2 kommentarer:

  1. Økten gikk helt greit, litt vanskelig å få barna til å høre etter. Planen gikk forholdsvis etter planen, men måtte droppe to av stafettene. Jeg droppet to av stafettene, siden de andre gikk så bra og fordi det ble litt lite tid til å forklare, siden man brukte litt lenger tid en jeg hadde tenkt.

    SvarSlett
  2. Meget god økt plan, Susann.

    SvarSlett