Aktive Lokalsamfunn

søndag 7. november 2021

Økt 5, Uke 45, IL Bevern Langrenn, Vegard

 

Øktplan nr 5

Navn: Vegard Holm Johannesen

Dato: 10.10.2021

 

Målgruppe: 9-10 i Bevern

Utsyr: baller, kjegler, erteposer og rockeringer

 

Periodemål: Påvirke barnas koordinasjon gjennom lek og aktiviteter.

 

Mål for økta: Påvirka barnas koordinative egenskaper gjennom øvelser som inneholde lek.

 

 

 

 

 

Varighet (tid)

Hva (innhold)

Hvordan (organisering/metode)

Utstyr

Hvorfor (begrunnelse)

Hjelpetrener

Oppvarming:

20 min

5min: Hermegåsa: Barna blir delt inn i grupper på 3, og skal herme etter første i rekka. Bytter underveis.

 

 

 

15min: Dansk stikkball

Alle mot alle, må løpe dersom man blir skutt - ikke langt. 3 skritt med ball.

Vise og forklare-metoden: Jeg forklarer hvordan de skal utføre øvelsen, og viser område de kan bevege seg på.

 

 

Vise og forklare-metoden: Barna har lekt det før, og jeg forklarer så jeg er tydelig på reglene.

Kjegler

 

 

 

 

 

 

Baller og kjegler

Dette er for å komme i gang med økta, og gjøre oss klare for hardere påkjenning.

 

 

Dette er for å varme opp diverse muskelgrupper som blir brukt når man kaster.

Holde barn som ikke følger med rolig,

være med

 

 

 

Hoveddel:

35 min

20 min: Kanonball

Deler inn i to lag. Lagene har en konge hver. 2 eller 3 baller. Dersom man blir skutt må man over på andre siden og skyte seg fri. Dersom alle blir skutt kommer kongen ut. Konge har 3 liv. Dersom kongen blir skutt 3 ganger har det andre laget vunnet.

 

Erteposestafett: Deller inn i 3 eller 4 lag. Barna må løpe frem og kaste 3 erteposer innenfor en rockering - må lande innenfor. Variere avstand fra kstested til rockering. Strafferunder dersom man bommer.

Vise og forklare-metoden: Noen har vært med og gjort det på samling, men jeg forklarer aller regler og hvordan det fungerer. Høyst sannsynlig flere som kan det fra før.

 

 

Vise og forklare-metoden: Forklarer hvordan stafetten fungerer, og viser de hvordan en "etappe" foregår. Regner med at det kan ta litt tid å forklare.

Kjegler, baller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjegler, erteposer, rockeringer.

Dette er for å trene øye-hånd koordinasjon, romorientering, tilpasset kraftinnsats, balanse

 

 

 

 

Dette er for å påvirke tilpasset kraftinnsats, øye-hånd koordinasjon, rytmeevne.

Kan være med, hente baller, holde barna rolig når jeg forklarer

 

 

 

 

 

Erteposer tilbake til "standplass".Heie osv  

Avslutning:

5 min

5 min rolig tøying:

*Knestrekker

*knebøyer

*hoftebøyer

*Skulderledd

   Apemetoden og forklare-metoden: Barna gjør øvelsene som jeg gjør mens jeg forklarer hva som er viktig i øvelsene.

 

Dette er for å frigjøre spenninger i musklene.

Også for å få blodgjennomstrømning.

Er med i ringen og tøyer

1 kommentar:

  1. Denne økta gikk forholdsvis som planlagt. Det var en fin oppvarming for barna, og det ble god aktivisering under dansk stikkball. Videre var det også veldig god stemning når vi spilte kanonball, og endte opp med å gjøre det resten av økta. Dette var for så vidt greit, men det blir litt lite aktivisering når folk blir skutt. For å løse dette kan jeg har flere "alle ut". Neste gang skal jeg kjøre stafetten, og jeg tenker at det blir en fin øvelse selv om jeg valgt å ikke ha den i løpet av denne økta. Ellers var det bra, og barna var flinkere til å samles og høre etter.

    SvarSlett