Aktive Lokalsamfunn

søndag 7. november 2021

Økt 5. uke 45. Allidrett. Benjamin Høgvoll

Øktplan

                                                                                                                           

Dagens aktivitet (idrett): Allidrett - Hinderløype                                                                                                     Navn: Benjamin Høgvoll

Dato: 08.11.21

Klasse: 3IDB

Mål for økten: Fortsette å bli kjent med gruppa og ha det gøy med hinderløype og ulik leik

 

 

Varighet (tid)

Hva (Innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

 

Oppvarming:

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nappe hale

Øvelsesutvalg

 

 

 

Jeg deler ut et bånd til hver av barna som de skal feste i buksa/ shortsen, bare så det ikke detter ut, det skal være synlig og lett å få tak i. Alle skal da spre seg i gymsalen og prøve å løpe rundt å ta halene til alle de andre. Etter rundt 5 minutter tar vi en pause og teller opp haler, den som hadde flest haler er vinneren.

 

Dette gjør vi for å få en morsom start på økta. Dette er en lek som barna er veldig glad i. Leken er fin som oppvarming fordi det er mye løping og bevegelse som bidrar til at barna blir varme

 

 

Hoveddelen:

30 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hinderløype

page21image1545633408

 

 

 

Jeg setter ut en hinderløype hvor det totalt er flere forskjellige hindre som skal utføres. Denne gangen er det en mer sammenhengende løype der man går rett fra hinder til hinder, uten noen pauser med dødtid og venting, for selv om det kan bli kø ved noen elementer står man fortsatt i hinderløypa og venter. I  denne hinder treffer man elementer som, klatring i ribbevegg, balansere på forskjellige ting som benker og balanseruller og hinking i rokkeringer

 

Vi har hinderløype fordi det er en morsom måte å være i aktivitet på. For barna er hinderløype en fin måte å prøve seg på flere ulike øvelser som utfordrer dem på ulike måter. 

 

 

Avslutning:

10 min

 

Stiv heks

Stiv heks

 

 

 

 

Jeg peker ut to-tre som skal være hekser, de skal løpe rundt å prøve å ta alle de andre, hvis de tar noen så må den som blir tatt stå helt stille der han/hun ble tatt med spredte bein sånn at andre kan redde personen ved å krabbe mellom beina.

 

Vi gjør dette fordi det er en morsom avslutning på økta, barna syntes dette er en morsom lek, og de må jobbe med seg selv for å klare og følge med på når de må stoppe. Dette var også noe barna selv spurte om vi kunne ha.

 

1 kommentar:

  1. Denne dagen var det mye energi i barna, de var høyt og lavt og over alt. Men jeg syntes de var flinke til å høre etter og gjøre det de skulle uansett. Under oppvarmingen gikk barna fort lei av nappe hale og ville ikke ha flere enn en runde med dette. Vi gikk derfor rett over på hinderløypa, denne gangen gikk jeg ut ifra en hinderløype som jeg hadde funnet på internett. den så i grunn fin ut, men selv føler jeg at løypa ble litt for liten og litt for kjedelig.
    til neste gang skal jeg dra tidligere ned i hallen for å kunne bruke tid på å sette sammen min egne hinderløype.

    SvarSlett