Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. februar 2022

Trening Skrim G2010 08.02.2022

 

Trening 08.02.2022

Mål for økten: Fokus på 1 mot 1

 

 Varighet

Hva(innhold)

 

Hvordan(organisering)

Hvorfor(begrunnelse)

Metode

Oppvarming

25 min

 

 

 

G-del Skadefri

 

 

 

S-Del

 

 

 

Øvelse

 1 mot 1 på 2 lukemål

 

 

Barna løper på i to rekker og gjør ulike skadefri øvelser som, høyekneløft, spark bak osv. jeg viser øvelsene.

 

 

 

 

 

 

 

I denne øvelsen er det 1 mot 1 på et lukemål men jeg legger til et sidestilt mål ved siden av hovedmålet. Det sidestilte målet er verdt 1 poeng, mens det som står riktig vei er verdt 3. målet for forsvareren er å lede angriperen vekk fra målet med mest verdi, altså ut mot sidene. Klarer forsvarer å vinne ballen får det også poeng hvis de klarer å føre over angriperne startlinje. Spiller vanlig 1 mot 1 først også tar vi en konkurranse på hvem som klarer å få flest poeng.

Øke kroppstemperatur slik at blodgjennomstrømningen blir bedre, og slik at oksygen og næringsstoffer transporteres raskere til musklene.

 Musklene blir mere klar til å jobbe og dermed forebygger man skader.

 Øker også prestasjon og motivasjon hos elevene

 S delen er for å varme opp spesielt for det vi skal drive med i hoveddelen.

 

Denne øvelsen er bra for motivasjonen etter som det er konkurransepreget og målet er å øve prinsippene i en 1 mot 1 situasjon. For eksempel komme for oppi, avvente, sidestille seg og lede ut mot siden ut av faresonen.

 

Apemetoden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oppdagende læring

Hoveddel:

60 min

 

 

 

 

 

 

Øvelse

3 mot 2 på 2 lukemål

 

 

 

 

Kamp

 

I denne øvelsen er det 3 angripere som skal prøve å score på 2 lukemål som er plassert relativt sentralt i banen. Angriperne for poeng om de klarer å score på et av målene og forsvarerne for poeng om de klarer å føre over angripernes startlinje.

 

 

Deler opp lag til kamp hender at vi går sammen med 2009 hvis ikke er så mange.

 

 

 

Dette er en mer kamplik utgreining av 1 mot 1 øvelsen der det er flere spillere på banen. Forsvarene er i undertall og det er dermed desto viktigere å praktisere prinsippene i 1 mot 1 om å lede angriper ut mot sidene der det er mindre farlig område

 

Dette er noe vi gjør hver økt og det er veldig viktig å trene på de tingene man har øvd på i en kampsituasjon slik at det blir mest mulig kamplikt.

 

 

 

 

Oppdagende læring

 

 

 

 

 

 Oppdagende læring

Avsluttning

5min

Tøying

Vi tøyer rolig organisert i en sirkel der vi har fokus på de største muskelgruppene i fotball som for eksempel bakside/framside/utside lår, lysk og legg

Vi tøyer etter trening for at blodsirkulasjonen øker og dermed blir restutisjonsprosessen kortere. I tillegg løser man opp muskler som trekker seg sammen under trening som hjelper oss med å ha godt bevegelsesutslag.

Vise og forklare metoden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar