Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 1. februar 2022

Øktplan 02.02, Allidrett, Kif/skrim

 

Dato: 02.02.2022

sted: Raumyr

Tid: 60 minutter

Tema: Ut i snøen, skileik

Utstyr: Barna tar med ski

Mål for økta: Barna skal komme tilbake til ett gøyalt og morsomt miljø. Det blir ikke for strengt den første gangen og det blir bra for barna å se hverandre igjen.

 

Hva

Hvordan

Hvorfor

Innledning

Opprop

 

 

Rødt lys grønt lys

  • Kontrollerer at alle er der, skriver ned hvem som ikke har møtt opp.

 

 

  • En av trenerne (jane eller William) vil stå på motsatt ende av en stor mark for barna. Når vi sier grønt lys snur vi ryggen til barna, og de må prøve å løpe for å ta oss, men når vi sier rødt lys snur vi oss rundt, og de som vi ser ikke står stille, må tilbake til start.

 

 

 • Vi har kjørt mye hermegåsa i det siste, så jeg tror at det er på tide med litt forandring i oppvarmingen. Denne aktiviteten er minimalt organisert og veldig lett å forstå.
 • En lett oppvarming som kun krever at barna går rett fremover på ski. Krever minimalt med skikunnskaper.

Hoveddel

 

Troll og stein

 

 

 

Stiv heks

 

 • Trollene har sisten og de som blir tatt blir til stein og må sette seg ned på huk. Andre må da skli over dem for å befri de.

 

 

 • 1 eller 2 stykker starter med å ha den. Når de tar noen, må de som blir tatt stå stille å vente på at noen sklir mellom beina for at de kan være med igjen.

 

 

 • Dette er leker barna kan fra før, som vi har lekt inne i hall. Her får de trent på grunnleggende skiferdigheter og koordinative egenskaper, uten for mange nye og ukjente elementer.

Avslutning

Ønsket lek fra barna

 

       - Vi spør hva de vil gjøre på slutten av økta om det er tid til det.

 

 

 • Dette er for å opprettholde motivasjonen til  barna gjennom hele økta.

 

1 kommentar:

 1. økten gikk greit, bortsett fra at det var ganske kaldt noe som gjorde at barna og foreldrene ble litt demotiverte. andre tingen var at barna og foreldrene ville helst holde på inne i hallen, noe som vi da vil bytte til videre.

  SvarSlett