Aktive Lokalsamfunn

onsdag 10. november 2021

 

Øktplan G06 fotball

Økt 2 onsdag uke 45

Dagens aktivitet: fotball

Navn: Maxim

Klasse: 3IDA

Mål for økten: fokusere på bevegelser etter pasning og posisjonering, og fokusere på angrep og forsvars roller

 

 

 

Varighet

Hva:

Hvordan

Hvorfor

Oppvarming

20 min

-skadefri

-øvelser i sirkel

- Skadefri blir utført ved at spillerne lager 2 rekker. De jogger etter hverandre med gitte øvelser til en gitt lengde. Øvelsene kan være høye kneløft, sparke rumpa, jogge sidelengs, indianer, brazilianer, sparke høyt, rotasjon av hofteleddsbøyeren, sprinter osv

 

-øvelser i sirkel blir utført ved at halvparten av spillerne står rundt midtsirkelen med ballen som de spiller til resten av spillerne på ulike øvelser. Resten av spillerne er inne i sirkelen og gjør ulike øvelser. Noen av øvelsene kan være å få en pasning, og spillene den tilbake med høyre og venstre fot. Dempe ballen med en kroppsdel, spille den tilbake. Få en høy ball og heade den tilbake. Få ballen, og fort spille til en av de andre rundt sirkelen.

Skadefri er for å gjøre spillerne varme og klare for mer intensiv trening.

 

Øvelser i sirkel er for å få ballfølelse og det er også for å trene på teknikk på ulike øvelser.

Hoveddel

60 minutter

-possesion

-el rondo

-4 mot 3

- gul mot rød

Possesion foregår ved å dele spillerne inn i 2 lag. Lagene går inn i en firkant jeg har satt opp. Målet er at det ene laget skal holde på ballen så lenge som mulig mens det andre laget skal vinne ballen. Målet er å få raske pasninger, og gode bevegelser for å få flyt i spillet.

 

El rondo foregår ved at jeg lager en firkant. Det er 4 på hver side av firkanten og 1 i midten. De 4 på sidene skal spille pasninger mellom hverandre, mens den som er i midten skal jage etter ballen og prøve å vinne den. Om den i midten vinner ballen, bytter han med den siste som rørte ballen fra de fire rundt

 

4 mot 3 er en øvelse der 4 angrepsspillere skal angripe 3 forsvarende spillere. Angrep starter med ball 5-10 meter unna forsvar så har de som må å score. Forsvarspillerne som da er i undertall, må organisere seg for å ikke slippe inn.

 

Gul mot rød er en lignende øvelse som 4 mot 3. forskjellen her er at begge kan score men trenere bestemmer hvor mange som er ute på banen. Om treneren roper 3 gule, og 2 rød, og deretter spiller ballen til gul, skal gul angripe og prøve å score. Rød må prøve å enten få ballen ut av spill, eller vinne ballen selv for å prøve å score. Treneren bestemmer hvem som skal starte med ballen og hvor mange som er utpå banen samtidig.

Possesion er for å gjøre spillerne bedre på raskt spill, flyt i spillet og gode bevegelser. Det laget uten ball skal fokusere på organisert forsvar og vinne ballen så fort som mulig.

 

El rondo er for få inn raske å gode pasninger mens de blir presset. Det er litt likt som possesion, men banen er mye mindre som gjør at spillerne må være mye mer effektive med ball og spille presise pasninger

 

4 mot 3 er for å lære spillerne posisjonering i ulike roller, og trene på over og undertall. Dette hjelper til med å gjøre angrepsspillet mer effektiv, og forsvarerne mer fokusert når de er i undetall

 

Gul mot rød er litt likt 4 mot 3. men her handler det om å vinne ballen, forsvare og angripe alt i ett. Det trener også spillerne opp i situasjoner der de kan være i undertall eller overtall.

Avslutning

15 minutter

-kamp

Som avslutning deler jeg laget opp i 2 lag som spiller mot hverandre. De skal da fokusere på det de akkurat har trent på, skudd, skudd på første, forsvar, raskt angrep, raske pasninger og organisert forsvar.

Kamp er for å se om øvelsene spillerne akkurat har gjennomført har fungert og se om de kan ta det med inn i spillsitusjoner.

1 kommentar:

  1. noen nye øvelser her men gutta lærte fort og alt gikk helt fint og etter plan

    SvarSlett