Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 9. november 2021

økt 5, uke 45, Skrim fotball G2013, Magnus Bjurstrøm

 

ØKTPLAN

Hva    

       Fotball

Hvor

Wennersborg skole

Hvem    

Gutter 2013

Når    

09.11.21

Utstyr  

Ball, kjegler, småmål

Mål

Forbedre pasningskvaliteten ved hjelp av leik

 

Tid

Hva - øvelser

Hvordan - organisering

Hvorfor

Metoder

 

 

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppvarming:

 

Lukesisten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organiseres som stiv heks, bare med ball. En person har sisten uten ball og skal prøve å ta fra de andre ballen. Mister man kontroll på ballen må man ta ballen i hendene og stelle seg opp med spredte bein. For å bli fri igjen må en medspiller spille ballen gjennom beina til den som er tatt.  Jeg skal bytte på hvem som er sisten underveis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Når du varmer opp, forebygger du skader på både ledd og sener. Oppvarmingen setter fart på blodsirkulasjonen slik at musklene dine tåler mer og reagerer raskere fra første skritt. Prestasjonsevnen øker også betraktelig. Du får også mer lyst til å trene. Den danske kanonballen skaper et vinnerinstinkt som gjør at eleven yter litt mer, og som resulterer i at de blir gode og var, og klar for resten av økta.

 

Dette er en god øvelse for å få en god følelse på ballen før vi starter på resten av økta. Det er også en introduksjon til resten av økta som vil ta for seg pasninger.

Oppdagende læring og vise og forklare

 

 

20 min

Hoveddel

Pasningskonkurranse

 

 

Setter opp to og to ovenfor hverandre med en 3-5 meters avstand og med en høy kjegle foran hver person. Målet er å sentre en presis nok pasning slik at kjeglen foran person du slår mot velter, då får du et poeng. Vi spiller i 3 minutter, og personen med flest poeng vinner. Jeg skal bytte om motstandere underveis.

Åpne bilde

 

Dette er en fin øvelse som tar for seg pasningspresisjon. Med hintet av konkurranse vil det øke motivasjonen til gutta. Pasninger er et viktig moment i fotball og krever terping. Gutta skal ta med seg det de lærer her i kampen.

Vise og forklar

 

30 min

Avslutning

Hjørnefotball.

 

Vi avslutter med hjørnefotball. Jeg deler inn i 4 lag. Vi spiller og bytter lag hver gang et lag skårer. Dette gir de noe hvilepause samtidig som det er relativt intensivt. Gutta skal fokusere på pasningsspillet når de spiller i dag

 

Hjørnefotball er en morsom vri på kamp delen i fotball. Den tar opp alle momentene en vanlig fotballkamp gjør, men er spennende ettersom det er litt nytt. Avslutter økta med en samling hvor vi tøyer litt og spør gutta hvordan økta var.

 

Oppgavestyrt

Vise og forklar

 

1 kommentar:

  1. Økta gikk fint, det var enklere i dag enn vanlig å få kontroll på gutta. følte øvelsene fungerte veldig bra

    SvarSlett