Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 2. november 2021

økt 4, uke 44, Skrim fotball gutter 20013, Magnus Bjurstrøm

 

ØKTPLAN

Hva    

       Fotball

Hvor

Wennersborg skole

Hvem    

Gutter 2013

Når    

03.11.21

Utstyr  

Ball, kjegler, småmål

Mål

Forbedre utøverens ballkontroll gjennom lek

nivå: lavt

 

Tid

Hva - øvelser

Hvordan - organisering

Hvorfor

Metoder

 

 

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppvarming:

 

Ballføring i firkant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg skal bruke hele hallen som område, kanskje minsker firkanten hvis det blir lett.

Hver person har hver sin ball og skal føre ballen inne i firkanten. Underveis skal jeg komme med flere beskjeder om hvordan de skal føre ballen, jeg skal vise slik at de kan følge meg. Noen eksempler kan være; høyre innside, venstre innside, begge bein, utside fot, full stopp, vende med utsiden, sålevending, overstegfinte, sitte på ballen, kne på ballen, hode på ballen, mage og albue på ballen.

Etter en stund skal jeg kjøre en konkurranse. Siste som utfører øvelsen ryker ut. Jeg vil gi disse en egen pasningsøvelse imens. Siste 2 stykk som er igjen vinner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en morsom øvelse som tar for seg føring og ballkontroll. Noen av beskjedene er morsome for barna, samtidig som de hjelper mye med ballkontroll. Konkurransen til slutt vil øke motivasjonen til ungene.

 

 

Apemetoden

 

 

15 min

Hoveddel

 

 Haien fanger med ball

 

Jeg skal dele spillerne i 4 og plassere de i 4 ulike hjørner med hver sin ball. En spiller skal stå i midten uten ball (hai). Hvert lag får velge hvert sitt lagnavn.

 

På signal fra meg begynner lagene å føre ballen rundt haiens område. Alle må føre samme vei. Etter signal fra meg, «Haien kommer!», skal spillerne føre ballen tilbake til eget område uten at haien klarer å ta fra de ballen. De som mister ballen må bli hai, mens de som overlever får en runde til. Jeg kommer til å rullere med hvem som skal være hai.

 

 

Vise og forklar

Oppgavestyrt læring

 

30 min

Avslutning

Hjørnefotball.

 

 

Vi avslutter med hjørnefotball. Jeg deler inn i 4 lag. Vi spiller og bytter lag hver gang et lag skårer. Dette gir de noe hvilepause samtidig som det er relativt intensivt.

 

Hjørnefotball er en morsom vri på kamp delen i fotball. Den tar opp alle momentene en vanlig fotballkamp gjør, men er spennende ettersom det er litt nytt. Avslutter økta med en samling hvor vi tøyer litt og spør gutta hvordan økta var.

 

Oppgavestyrt

Vise og forklar

 

1 kommentar:

  1. Morsom økt, litt vanskelig å styre timen ettersom fokuset ikke var helt på topp i dag.

    SvarSlett