Aktive Lokalsamfunn

onsdag 29. november 2017

SFO økt med 4 klassinger på madsebakken skole. 29/11. Vi skal ha forskjellige ballspill, elevene skal lære å konkurrere mot hverandre og fairplay

Oppvarming
15min
Stikkball
10 min
«ballkrig»

5 min.
·         Jeg skal kaste to myke baller i salen
·         Barna skal prøve å få tak i ballen
·         Alle spiller mot alle, hvor den som har ballen skal prøve å treffe andre elever.
·         Den som blir truffet skal sette seg på sidelinje.
Jeg skal ha to basketballer ved kurven, de som blir ute må skåre en gang for å komme inn på banen.
·        
·           Skudd på hodet er ikke med
·         Man skal ikke ta mer enn 3 skritt med ballen.
·         Hvis jeg ser at noen elever sitter for lenge så kommer jeg til å få de inn på banen.

To lag spiller mot hverandre, jeg skal legge noen stikkballer på midten av banen. Elevene skal løpe og kaste så mange baller på andre siden som mulig. De skal ha så få baller på sin del av banen som mulig. De som har minst baller vinner. Krigen fortsetter helt til jeg blåser.
Vi skal varme opp for å holde motivasjonen og da tenker jeg at stikkball passer. Vi skal omstille kroppen fra hvile til arbeid.
Og vi skal forebygge skader.


Vise og forklare

35min Hoveddel
Ti trekk 5 min
Kanonball 15minHauk og due
5 min.

To lag som spiller mot hverandre. Den ene laget har ballen og skal prøve og kaste ballen til hverandre uten at andre laget tar ballen, første laget til 10 pasninger til hverandre vinner.
To lag spiller mot hverandre. Vi bruker vanlige regler. Vi har konge på hvert lag som kommer inn når alle på laget er skutt. Kongen har 3 liv.

Hauken står i midten. Resten er duer. Blir duene tatt av Hauken blir de til hauker. Due mor er med. Due mor skal si:

Duemamma: alle mine duer kom hjem fra fjellet
Duebarn: vi tør ikke
Duemamma: hvorfor ikke
Duebarn: hauken tar oss
Duemamma: kom alikevel

Lære seg å konkurrere, fairplay. Ha det gøy.
Vise og forklare metoden.
Avslutning 10 min
Bump-ball
Jeg skal ha en rekke, eller to (kommer an på antallet). De to første har ballen. Den første som skyter må score før personen bak scorer. Når man scorer skal man gi ballen til personen som står i rekka.
Øke skuddferdigheter i basketball.
Vise og forklare.2 kommentarer:

  1. Jeg fikk gjennomført alt som var planlagt i økten. Elevene likte de leikene som jeg hadde på planen. Må være litt strengere med regler til neste gang. for eksempel på leiken "ti trekk" var det en del unødvendig dytting og unødvendig kroppskontakt mellom elevene som førte til at det blei noen småskader, men det gikk bra til slutt. Det var en elev som hadde dårlig oppførsel ifølge læreren, hun sa at jeg kan bare sende han ut av økta. Jeg valgte likevel å ha han i økta.

    SvarSlett
  2. Flott med kommentar Mantas. Fint at prøver å ha alle med.

    SvarSlett