Aktive Lokalsamfunn

mandag 6. november 2017

Øktplan SFO 06.11.17


Navn: Eskild Mæhlum                                                                                          Dato: 06.11.2017

Mål: Elevene skal forbedre sin aerobe utholdenhet
Ferdighetsmål: Forbedre elevenes aerobe utholdenhet
Kunnskapsmål: Jeg ønsker at de skal lære om hvordan leik kan fungere som utholdenhetstrening
Holdningsmål: Jeg ønsker å etablere en kultur i klassen hvor jeg er leder og de hører etter.
Hvordan: Drive leikøvelser som utfordrer den aerobe utholdenhetenTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/Kommentar
5 min
Samle gjengen og gå gjennom dagens økt.
Samle de på scena
For at de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje
10 min
Linjesisten
Tradisjonell sisten, men her kan de kun bevege seg på linjene. Den som har den har en vest i hånda, som den gir videre når han tar en annen. Det er lov å hoppe i mellom linjene. Om man tråkker utafor linjene må man gjøre enten burpees, situps, eller froskehopp.
For at de skal få litt varme i kroppen.
I tillegg vil dette være utfordrende for den helkropppslige styrken
Vis og forklar.
10 min
Haien kommer
En elev blir utpekt som hai, mens resten deles i tre eller fire lag. Hvert lag får en fiskesort som kallenavn. Når de kalles ut skal de løpe i ring rundt haien til jeg roper «Haien kommer». Deretter skal de prøve å komme seg tilbake til området sitt før haien tar de. Om de blir tatt vil de også bli hai.
Dette gjør jeg fordi det øker intensiteten noe fra forrige øvelse og utfordrer deres aerobe utholdenhet.
Vis og forklar
15 min
Kortstaffet.
Legge ut en kortstokk midt i salen med symbolsida ned. Deler elevene i fire lag som står i hvert sitt hjørne av hallen, og hver gruppe får tildelt en farge på kort. De skal så forsøke å samle alle av sin farge så fort som mulig.
Vis og forklar
20 min
Kanonball
Kaster ut to baller på banen, og det er om å gjøre å kaste ballen for å treffe en annen. Elvene deles i to lag, og en av de blir utpekt til å være konge. Det er om å gjøre å treffe en elev på det andre laget, og om den blir truffet må den over til kongen som står på andre siden av hallen. Derfa skal de også prøve å skyte motstanderene, og om de klarer det er de med i spillet igjen. Om alle deltakerene på et lag blir skutt må kongen ut på banen. Kongen har tre liv.
Jeg kjører stikkball på slutten fordi det er den definitive mest populære leiken som skaper mest glede hos alle. Jeg bruker den på slutten fordi mange har blitt og blir henta fra SFO, og det vil derfor da være vanskelig å ha noe lagbasert leik. Ved å bruke flere baller opprettholder jeg aktiviteten
Vis og forklar

1 kommentar:

  1. Økta gikk bra, men de var ikke alltid så motiverte. Kortsisten slo ikke an i det hele tatt og der sleit jeg med å få folk til å løpe. Ellers likte de veldig godt kanonball og linjesisten. Opplevde de som vrange generelt sett i dag, så jeg måtte være litt streng med de for å minne de på hvem som ledet økta, og etter det ble det noe bedre.

    SvarSlett