Aktive Lokalsamfunn

søndag 26. november 2017

ØKTPLAN UKE 47 J11

ØKTPLAN UKE 47.

NAVN: Henriette Muri Thowsen
DATO: 26.11.17                               
UTSTYR: Fotballer, kjegler, fløyte og vester.
MÅL: Jobbe med vending av spill.
Tid: 60 minutter.
 


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
4-5 min
Generell oppvarming
Skadefri
·        Vanlig løp
·        Høye kneløft
·        Spark bak
·        Svinge på armene
·        Indianer hopp
·        2 frem og 1 tilbake
·        Lysken inn og ut.Setter opp 2 rekker med kjegler, og stiller like mange jenter bak hver kjeglerekke.
Løper først og viser øvelsen

Alle øvelsene gjentas 2 ganger.

Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
Blodet og vevsvæsken flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til m.c. går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom m. og nerver blir bedre
Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå

Vi tøyer lett ut for å forberede kroppen på belastningen og den fysiske påkjenningen som kommer i hoveddelen. 
Dette gjør vi for å bli vant med å bruke ball, få flere retningsforandringer, øke motivasjonen, og prestasjonsevnen ved å skjerpe fokuset. 
Ha en gøy stafett for å pirre konkurranseinstinktet, øke intensiteten og gjøre jentene skikkelig klare for økta.Apemetoden
3 min
Uttøyningsdel
Diverse rolige tøyninger før spesiell del, på bein.

20-25 sek holdetid 

Tøying av:
Lysken
Legger
Bakside lår
Innside lårFølg meg metoden (apemetoden)
4 min
2-4 minutter
Spesiell del
Føring av ball, med stopp og start og vending.Ballstafett.

Jentene skal føre ballen rundt på avgrenset område. Stopper og tar forskjellige kroppsdeler på ballen ettersom jeg sier hvilke. Så løper videre, og om jeg blåser i fløyta skal de gjøre en vending, der de kan velge hvilken selv. Det er viktig å holde fokus på å ikke krasje og ha kontroll på egen ball.

Deler i 3-4 lag. Jentene skal stå på en rekke med beina fra hverandre. Første man skal sparke ballen gjennom beina til alle de andre på laget. Så skal den siste i rekka plukke opp ballen, løpe og stelle seg forran og gjenta det samme helt til laget har kommet seg helt til den andre siden, og tilbake igjen. Går ballen ut må man løpe å hente den. Ballen må igjennom beina til alle på laget for at runden skal bli godkjent.  Vise og forklare.


15-20 minutter
2 mot 2 i firkant.
Evt 2 lag med byttende vegger.  «Hovedfokus på vending av spill».
Lager en firkant på 6x6 meter. Plasserer 4 jenter i midten, og 1 jente på hver av kjeglene. Hvert lag får to kjegler hver som står diagonalt, De skal spille 2 mot 2 der de kan score mål ved å føre ballen til jentene som står ved kjeglene som laget har fått tildelt. Dersom man få sentret en pasning til sin «lagvenninne» som står på kjeglen bytter man plass, og da spiller jenta som sto på kjeglen på lag med hun fortsatt er ute på banen.
Er det ikke nok jenter, eller ikke nok til 2 firkanter kan vi dele gruppa i 2 lag, med likt antall spillere og vegger. Der det er omgjøre å holde ballen i laget, og sentre til veggene på siden for så å selv bli vegg.
Spiller i 2-3 minutter før man tar en liten pause.


Øve på å spille 2 mot to, ha overblikk og om mulig vende spillet. Her får man terpa på både, pasninger, bevegelse, driblinger, vendinger og vendinger av spill. Man får øvd på både forsvar, angrep og samspill. Bruker også øvelsen til å vise hvor viktig det kan være å foreta en spill-venning.
Vise og forklare.
15 minutter
Spill med 2 lag på avgrensa bane evt 4 kommer an på antall jenter.
Deler spillerne i 2 lag. Og spiller 4-5 minutter x 2 med innlagte drikkepauser. Sette opp lagene på begge sider, og gi dem 1 hovedfokus. «Vending av spill».
Om det er noe som er veldig bra eller ikke fult så bra kan jeg stoppe spillet og forklare de forskjellige situasjonene, si hva som er bra og hva som kan gjøres bedre.
For å øke motivasjonen, og bruke de teknikkene som har øvd på tidligere i økta, og ser på hvordan de blir i spillsituasjon. Her blir det i hovedsak fokus på spill-vending.
Forklare.
5 minutter
Nedjogging og oppsummering
Jogger noen runder frem og tilbake over banen. Så samle gruppa en i sirkel og snakke om hva som var bra og hva som ikke var så bra.
For å hindre skader, og få vite hva jentene synes om økta.
Vise og forklare


1 kommentar:

  1. Denne økta fikk vi ikke helt til det som var målet. Jentene klarte det i en hvis grad, men de forsto ikke helt poenget med spilløvelsen. Den blei litt for avansert, og neste gang vi skal jobbe med samme mål, må jeg tilpasse øvelsene litt bedre. Det hadde kanskje vært lurere å gjennomføre dette opplegget ute der det er bedre plass, så vi kunne gjennomført det med færre jenter, og bedre forklaringer.

    Ellers gikk spilldelen ganske bra, det var noen av jentene som hadde plukka opp noe fra hoveddelen, og klarte å vende spillet, med gode pasninger som "låste opp" spillet.

    SvarSlett