Aktive Lokalsamfunn

søndag 26. november 2017

Øktplan SFO 27.11.17

Navn: Eskild Mæhlum                                                                                          Dato: 27.11.2017

Mål: Elevene skal forbedre sin aerobe utholdenhet
Ferdighetsmål: Forbedre elevenes aerobe utholdenhet
Kunnskapsmål: Jeg ønsker at de skal lære om hvordan leik kan fungere som utholdenhetstrening
Holdningsmål: Jeg ønsker å etablere en kultur i klassen hvor jeg er leder og de hører etter.
Hvordan: Drive leikøvelser som utfordrer den aerobe utholdenheten


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/Kommentar
5 min
Samle gjengen og gå gjennom dagens økt.
Gir en high five til alle på vei inn i salen og samle de på scena
For at jeg skal se alle, og de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje
10 min
Nappe hale
Oppvarming
Alle får utdelt et bånd som de fester i buksekanten, det er så om å gjøre å fange flest mulig bånd ved å ta andres. Om man har flere enn et bånd skal resten henge rundt halsen, og de er det ikke lov til å ta. Den med flest bånd til slutt vinner
For at de skal få litt varme i kroppen.
I tillegg vil dette være utfordrende for den aerobe utholdenheten
Apemetoden
10 min
Ballsisten
Legger ut en ball på banen og peker ut en som begynner som har’n. Den skal så kaste ballen på en annen. Personen som blir truffet har’n, og skal gjøre det samme. Det er fritt antall skritt.
Dette gjør jeg fordi det øker intensiteten noe fra forrige øvelse og utfordrer deres aerobe utholdenhet.
Her trener de aerob utholdenhet i en intervallpreget leik
Apemetoden
10 min
Ti trekk
To lag som skal prøve å kaste ballen seg i mellom 10 ganger uten å miste den i bakken. For hver gang de klarer det får laget et poeng, og det er om å gjøre å få flest poeng. De må telle høyt mens de kaster. Om jeg ser at ti kast blir for mye regulerer jeg det.
Dette er en øvelse hvor de aldri står i ro, og derfor trener den aerobe utholdenheten gjennom kontinuerlig arbeid.
Vis og forklar
15 min
Stikkball
Kaster ut to baller på banen, og det er om å gjøre å kaste ballen for å treffe en annen. Det er ingen lag og alle skal prøve å skyte alle. Om de blir skutt kommer de bort til meg og får øvelser de må gjøre for å komme ut igjen. Eksempelvis pushups, burpees eller froskehopp.
Jeg kjører stikkball på slutten fordi det er den definitive mest populære leiken som skaper mest glede hos alle. Jeg bruker den på slutten fordi mange har blitt og blir henta fra SFO, og det vil derfor da være vanskelig å ha noe lagbasert leik. Ved å bruke flere baller opprettholder jeg aktiviteten
Vis og forklar
5 min
Oppsummering
Samler elevene på scena og gjennomgår dagens økt. Hører hva som var bra og hva de ikke likte. Spørre om det er noen leiker de kunne tenke seg til seinere.
Det er viktig med en slik evaluering for at de skal føle seg tatt vare på, og få innflytelse i det vi driver med. Det sørger for god motivasjon og at de får fortrolighet til meg


1 kommentar:

  1. Savner øktplaner for de 2 sisie øktene. Last opp planen jeg så på 4/12 så skriver jeg kommentar etterpå.

    SvarSlett