Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 7. november 2017

Øktplan uke 45 - K3 barneklatring

NAVN: Håkon Lund
MÅL: Få et godt og trygt sosialt treningsmiljø
DATO: 09.11.2017
TID OG STED: Skrimhallen, 17:30 – 19:00
UTSTYR: Tjukkaser, benker og alt annet av utstyr som kan brukes
ANTALL UTØVERE: 25Oppvarming
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
- Liten intro av hva vi skal gjøre i dag, alle sitter i ring.
- Øyene og havet

Øyene og havet
Dette er en samarbeidslek mest for å samarbeide. Jeg setter opp benker som er øyer, utafor benkene er det hav som barna ikke skal ned i. De får deretter oppgaver om å organisere seg etter forskjellige mønstre. F.eks. etter alder eller høyde.
10 min
Vise-Forklare-metoden
- Litt usikker på hvor lang tid det tar, men går over i neste lek når vi er ferdige.
-Bli bedre kjent
-Skape tryggere miljø
- Dette er en lek for samarbeidet sin del.
- De må også bruke kroppen og holde balansen oppe på benken.

- Hinderløype i par
Hinderløype i par
Benkene er allerede ute, så jeg får barna til å bære ut resten av utstyret også. Deretter lager vi en hinderløype som de skal komme seg igjennom i par. Oppgaven er å gjøre dette uten å slippe hånden til hverandre. Mister man taket på hånden til partneren må man gå tilbake til start.


15 min

Vise-Forklare-metoden
- Lære å samarbeide
- Hinderløype varmer opp kroppen

- Tarsansisten

Tarsansisten
Nå har vi sisten i hinderløypa som vi lagde. Vrien er at det er to lag som skal ta hverandre. De har hver sin base i hver sin ende av hinderløypa. Og hvis de tar noen fra det andre laget tar de dem med til basen sin. For å bli befridd må man bli tatt på av en lagkamerat, eller jeg kan si at alle er frie. Den siste runden går vinnerlaget og klatrer og taperlaget fortsetter å leke med meg. (Dette gjøres med forbehold om at det er nok barn, hvis det er få kan alle klatre samtidig).
15 min
Vise-Forklare-metoden
- Tarsansisten innebærer litt naturlig klatring og man varmer derfor opp bra til klatring
- løping varmer opp de store muskelgruppene.
Hoveddel
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
- Klatring Vi klatrer og foreldre sikrer.
Mens den ene gruppa klatrer har jeg en stikkball variant i lag med hindringer. Vi gjør da litt om på banen med den første gruppa, og rydder inn med den andre.
45 min


Alle kan klatre så jeg konsentrerer meg om de andre og leiker med dem.
Klatring er en individuell aktivitet og det er vanskelig å ha noe opplegg på dette for så små barn med forskjellige forutsetninger. Derfor deler jeg gruppa og har gøy leik med de andre.
Avslutning
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
- Avslutning med info om neste trening.
Avslutning i ring
-Alle sitter i en ring
5 min
Vise-forklare- metoden
Avslutte økta i hyggelige omgivelser for å skape et godt og trygt miljø.

1 kommentar:

  1. Denne økta ble ikke helt som ønsket, så derfor måtte jeg endre litt på planen underveis. Erfaringer jeg gjorde meg er at aktivitet må settes i gang fort. De små blir fort utålmodige og gjør andre ting. Derfor skal jeg videre legge opp til enklere varianter i starten som er raske å sette igang.

    SvarSlett