Aktive Lokalsamfunn

mandag 13. november 2017

Økt med SFO Wennersborg skole - Lærer til stede. 

Ferdighetsmål: alle skal føle mestring i aktivitetene jeg har valgt ut.
Kunnskapsmål: gjøre elevene oppmerksomme på hvordan lekeaktiviteter kan forbedre deres utholdenhet. (ikke nødvendigvis presse dette inn i hode dems, men nevne kort for å ha en liten formening av hva denne type aktivitet gjør med kroppen. Her er det leiken og aktiviteten som er viktig, ikke det at de veit hva de trener.)
Holdningsmål: jeg ønsker at elevene skal like å drive med aktiviteter som vil påvirke deres utholdenhet. 
Utstyr: fløyte, vester, det utstyret barna ønsker til Tarzansisten. 


Mål: forbedre barnas aerobe utholdenhet ved bruk av lekeaktiviteter. 
Tid - 60 min. 


Stiv heks - variant
En eller to stykker har den, og når de tar noen må de som blir tatt legge seg ned på magen. Når noen dytter dem over på andre siden, kan de reise seg og fortsette, da er de fri. Det er ikke lov å ta noen imens de frigjør noen, og det er ikke lov å stå ved siden av og vente på at noen blir satt fri.


10 min stiv heks. 

Vis og forklar.

Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen, fysisk og psykisk
Hindre skader
-------------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
Blodet og vevsvæsken flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til m.c. går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom m. og nerver blir bedre
Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå

For å varme opp muskelgrupper som skal brukes i hoveddelen
OPPVARMING
-          Spesiell del
Haien kommer
Jeg deler inn i fire, og alle går i hvert sitt hjørne av salen. Jeg tar ut to-tre haier. Jeg sier hvem fisker som skal ut i havet, og når jeg sier haien kommer, skal de komme seg til der de starta uten å bli tatt av haiene.5 -10 min Haien kommer - denne leken skaper god aktivitet både om du er fisk eller hai. 

Vis og forklar.I den spesielle delen, økter intensiteten og de forbereder seg til hoveddelen.
HOVEDDELNappe hale:

Dette er en slags sistenlek, det er alle mot alle og alle har hvert sitt bånd. det er om å gjøre å samle inn flest bånd som du må stjele fra de andre deltagerne.

- kun lov til å ta ett bånd av gangen. 

Tarzansisten:

Tarzansisten som siste aktivitet. her får elevene velge hva slags utstyr de vil ha ut på banen (nesten fritt valg). det er ille lov til å tråkke på bakken mens den som har sisten jakter på dem. heller ikke de som har den har lov til å tråkke på bakken.  
Nappe hale - 5 - 10 min.Tarzansisten - 20 Min.

Vis og forklar.
-Dette er leker som er morsomme og gir motivasjon til elevene - i tillegg er dette leker som barna har ønsket og regner derfor med å få et aktivitetsnivå som er bra.
-Den aerobe utholdenheten blir påvirket.

Avslutning:

Oppsummere timen, skryte, gi ros, motivere til neste time + felles rydding.

-        Takke for meg.

oppsummering 5+ min. 


For å skape motivasjon til elevene.

1 kommentar:

  1. Syntes økta gikk greit. begynner å bli vant med hvordan elevene oppfører seg i en timene og har litt mere erfaring med hvordan jeg skal takle og handle i situasjoner. en av mine utfordinger er elever som er negative (på trass føler jeg) - trenger å finne måter på hvordan jeg kan takle dette bedre/ hva jeg skal gjøre.

    SvarSlett