Aktive Lokalsamfunn

søndag 12. november 2017

Øktplan SFO 13.11.17


Navn: Eskild Mæhlum                                                                                          Dato: 13.11.2017

Mål: Elevene skal forbedre sin aerobe utholdenhet
Ferdighetsmål: Forbedre elevenes aerobe utholdenhet
Kunnskapsmål: Jeg ønsker at de skal lære om hvordan leik kan fungere som utholdenhetstrening
Holdningsmål: Jeg ønsker å etablere en kultur i klassen hvor jeg er leder og de hører etter.
Hvordan: Drive leikøvelser som utfordrer den aerobe utholdenhetenTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/Kommentar
5 min
Samle gjengen og gå gjennom dagens økt.
Gir en high five til alle på vei inn i salen og samle de på scena
For at jeg skal se alle, og de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje
10 min
Linjesisten
Oppvarming
Tradisjonell sisten, men her kan de kun bevege seg på linjene. Den som har den har en vest i hånda, som den gir videre når han tar en annen. Det er lov å hoppe i mellom linjene. Om man tråkker utafor linjene må man gjøre enten burpees, situps, eller froskehopp.
For at de skal få litt varme i kroppen.
I tillegg vil dette være utfordrende for den aerobe utholdenheten
Vis og forklar.
15 min
Hjørnefotball
Plasserer benker i hvert av hallens hjørner og legger ut en ball. Elevene deles i fire lag og tildeles hver sin benk. De lagene som er på tvers over for hverandre spiller mot hverandre. Når et av de spillende lagene scorer legger de fra seg ballen og de to andre lagene begynner å spille med en gang. Man scorer ved å skyte ballen på fremsiden av motstanderens benk. Bytter lagposisjoner etter hvert.
Dette gjør jeg fordi det øker intensiteten noe fra forrige øvelse og utfordrer deres aerobe utholdenhet.
Her trener de aerob utholdenhet i en intervallpreget leik
Vis og forklar
10 min
Dansesisten
Som vanlig sisten med en elev som har den, men når en elev blir tatt tildeles den en dansebevegelse. Denne bevegelsen skal den gjøre helt til en annen fri medelev kommer og gjør dansebevegelsen sammen med den. Når de har gjort dette i noen sekunder er de fri. En elev som danser med en annen kan ikke bli tatt.
Dette er en øvelse hvor de aldri står i ro, og derfor trener den aerobe utholdenheten gjennom kontinuerlig arbeid.
Vis og forklar
15 min
Kanonball
Kaster ut to baller på banen, og det er om å gjøre å kaste ballen for å treffe en annen. Elvene deles i to lag, og en av de blir utpekt til å være konge. Det er om å gjøre å treffe en elev på det andre laget, og om den blir truffet må den over til kongen som står på andre siden av hallen. Derfa skal de også prøve å skyte motstanderene, og om de klarer det er de med i spillet igjen. Om alle deltakerene på et lag blir skutt må kongen ut på banen. Kongen har tre liv.
Jeg kjører stikkball på slutten fordi det er den definitive mest populære leiken som skaper mest glede hos alle. Jeg bruker den på slutten fordi mange har blitt og blir henta fra SFO, og det vil derfor da være vanskelig å ha noe lagbasert leik. Ved å bruke flere baller opprettholder jeg aktiviteten
Vis og forklar
5 min
Oppsummering

Samler elevene på scena og gjennomgår dagens økt. Hører hva som var bra og hva de ikke likte. Spørre om det er noen leiker de kunne tenke seg til seinere.
Det er viktig med en slik evaluering for at de skal føle seg tatt vare på, og få innflytelse i det vi driver med. Det sørger for god motivasjon og at de får fortrolighet til meg1 kommentar:

  1. Økta gikk bra og de var i godt humør og greie å ha med å gjøre i dag. Hadde et par stykker som hadde mest lyst til å bare sette seg ned på linjesisten, men det ordna seg uten store problemer. Hjørnefotball var så utrolig populært at jeg bare hoppet over dansesisten fordi jeg så at alle var i god aktivitet og hadde det gøy. Da virket det feil å bryte opp og introdusere en ny leik. Ellers var det ikke noe spesielt å merke seg.

    SvarSlett