Aktive Lokalsamfunn

mandag 6. november 2017

Femte økt med SFO, 07.11.2017

Navn: Ola Tveiten Fredheim
Mål: bli kjent med gruppa (navn), skape engasjement og idrettsglede. Ny klasse.
3IDA
07.11.2017
14:00-15:00
For to uker siden fikk jeg vite at jeg skulle ha ny klasse, men det var denne uka, derfor er det nå jeg skal få ny klasse.
Først i økta introduserer jeg meg selv, og hva jeg og gruppa skal gjøre fremover. Har ny klasse i dag.
Hva
Hvordan
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-          Generell del
-    
H-


-H


h-     

Stiv heks - variant
En eller to stykker har den, og når de tar noen må de som blir tatt legge seg ned på magen. Når noen dytter dem over på andre siden, kan de reise seg og fortsette, da er de fri. Det er ikke lov å ta noen imens de frigjør noen, og det er ikke lov å stå ved siden av og vente på at noen blir satt fri.


5 min
Vis og forklar.

-Forhindre skader
-Øke prestasjonsevnen, både psykisk og fysisk.
-Øke motivasjonen.


Under økt kroppstemperatur begynner kroppen å:
-Øke konsentrasjonsevnen.
-Øke oksygenopptaket
-Øke tøyeligheten i leddene.
-Øke oppmerksomheten
-Øke nerveimpulsene.
-Øke transporten av næringsstoffer i kroppen.
OPPVARMING
-          Spesiell del


Stikkball
En ball, kan være flere. Når man blir truffet skal man gå ut og når den som skjøt deg blir skutt kan man gå utpå banen igjen. Når man er skutt skal man gå bort til meg, hilse og si navnet. Deretter vente på å få gå utpå igjen.

15 min


 

Vis og forklar.I den spesielle delen, økter intensiteten og de forbereder seg til hoveddelen.
HOVEDDEL


Haien kommer
Jeg deler inn i fire, og alle går i hvert sitt hjørne av salen. Jeg tar ut to-tre haier. Jeg sier hvem fisker som skal ut i havet, og når jeg sier haien kommer, skal de komme seg til der de starta uten å bli tatt av haiene.

Få ballen over på motstanderens side
Her deler jeg inn i to lag, og bruker halve salen siden førsteklassingene ikke klarer å kaste hardt nok til å bruke hele salen. Her legger jeg en ball i midten (kan være stikkball, fotball eller medisinball), og elevene får erteposer som de skal bruke for å få ballen over på motstanderens side, og de må kaste fra egen side.

Hjørnefotball
Dette er kun hvis vi får tid, eller om en av de andre øvelsene ikke var så populære blant barna.

35 min

Vis og forklar.
-Dette er leker som er morsomme og gir motivasjon til elevene.
-Den aerobe utholdenheten blir påvirket.
Avslutning:Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere. +Rydde. Til slutt takker jeg for meg og økta er over.5 min

For å skape motivasjon til elevene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar